Juustoinen tofu-palsternakkavuoka


Kasvisproteiinien suosikkini, tofu, taipuu moneksi. Valmiiksi savustettuna tai marinoituna se on maukasta ja mainettaan helppokäyttöisempää. Tässä syksyisessä laatikkoruoassa tofu pääsi pääosaan pähkinäisen pehmeän palsternakan kanssa. Annoksesta riittää 4-6:lle.

300 g marinoitua (valkosipuli-basilika) tofua
n. 500 g palsternakkaa
½ sipuli
1 punainen paprika
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl chilijauhetta
1,5 dl pyöreää pastaa (sekä vettä ja suolaa keittämiseen)
1 prk Koskenlaskija Ruoka -juustokastiketta, esim. savupekoni tai cheddar
2 dl vettä tai maitoa
100 g emmentalraastetta

Kuori palsternakat ja pilko ne sopiviksi kuutioiksi tai paloiksi. Kuori ja pilko sipuli, suikaloi paprika. 
Paloittele tofu kuutioiksi. Paahda sitä ensin kuivalla pannulla itsekseen niin, että palat saavat paistopintaa. Lisää sitten tilkka öljyä sekä sipuli ja paprika. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista niitä hetki tofun kanssa yhdessä. Kiehauta suolalla maustettu pastavesi. Keitä pasta puolikypsäksi. 

Lado uunivuokaan sekaisin palsternakkakuutiot, puolikypsä pasta, tofu ja kasvikset. Mausta suolalla, pippurilla, savupaprika- ja chilijauheilla. Kaada päälle Koskenlaskija Ruoka. Huuhtele purkki maidolla tai vedellä ja kaada sekin joukkoon. Lisää puolet juustoraasteesta Sekoita kaikki hyvin keskenään. Ripottele puolet juustoraasteesta pinnalle. 

Paista n. 30 - 40 min. 200 C uunissa.





Kommentit

Suositut tekstit