Savutofuquiche



Tofustako ei saa maistuvia ruokia? Epäiletkö kykyjäsi valmistaa siitä mitään hyvää? Vastauksesi on tällöin kylmäsavustettu tofu! Siinä on jo valmiiksi ihanan pehmoinen savuaromi ja käyttömahdollisuudet ovat monet. Hyvin yksinkertaistaen voisi sanoa, että käytä sitä kaikkeen, mihin laittaisit kinkkua. Esimerkiksi tällainen paprika-tofu-quiche on enemmän kuin huippuresepti. Savutofua löytyy helposti tavallisista ruokakaupoista. Tofun käsittelyn perusvinkkeihin, eli kuivaamiseen ja kuivalla pannulla paistopinnan ottamiseen, voit tutustua tuolla. Ohje yhteen isoon piirakkavuokaan, eli n. 4-8 hengelle.

Pohja:

125 g kylmää voita tai margariinia
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
½ tl suolaa
½ dl kylmää vettä.

Täyte:

150 g kylmäsavustettua tofua
1 suippopaprika
1 kevätsipuli varsineen
tilkka oliiviöljyä
hyppysellinen timjamia
suolaa
2 dl (kaura)maitoa
3 kananmunaa
2 dl vahvaa juustoraastetta (esim. vanha gouda, mustaleimaemmental yms.)


Sekoita jauhot ja suola keskenään. Pilko joukkoon kylmä rasva ja nypi tasaiseksi, kuin märän hiekan kaltaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan jähmettyä jääkaapissa vähintään 30 min. Voit hyvin jättää sen sinne vaikka useammaksi tunniksiki, jos haluat valmistella etukäteen.

Pilko tofu pieniksi paloiksi. Kuivaa hyvin talouspaperilla, mieluiten painon alla. Paahda kuivalla, pinnoitetulla pannulla tofupaloihin rapsakka paistopinta, siirrä sitten syrjään. Pilko paprika ja sipuli. Paista niitä hetki pannulla öljytilkassa, kunnes ne ovat pehmenneet mukavasti. Mausta timjamilla ja suolalla. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita maitoon. Lisää joukkoon juustoraaste.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Pistele sitä haarukalla ja esipaista n. 180 C asteisessa uunissa n. 7 min. Levitä pohjan päälle vihannekset ja tofupalat. Kaada munamaito juustoraasteineen päälle. Levitä tasaisesti. Paista uunissa n. 30 minuuttia, kunnes pohja tuntuu kypsältä ja pinta on saanut kauniin värin.
















Kommentit

Suositut tekstit