Uunikaurapuuro
Kaurapuuro ja kaurahiutaleisiin pohjautuvat tuorepuurot ovat aamiaissuosikkejani, kuten vaikka omenakaura- tai karpalo-chaituorepuurot. Ne ovat vatsaystävällisiä ja hyvänmakuisia. Kaurasta saa myös aivan ihanaa uunipuuroa, kun sen tekee kaurasuurimoista eli -ryyneistä. Aikaa se toki ottaa hieman valmistuakseen, mutta onneksi työstäminen vie vai hetken. Maku ja rakenne ovat aivan ihanat, paljon syvemmät kuin hiutalepuurossa. Ohje neljälle.
2 dl kaurasuurimoita
1 l (kaura)maitoa
1-2 tl suolaa
rasvaa voiteluun
Voitele laakea uunivuoka rypsiöljyllä, margariinilla tai voilla. Levitä pohjalle kaurasuurimot ja lisää maito. Mausta suolalla. Paista 175 C asteessa n. 2 h. Jos haluat hieman nopeuttaa puuron valmistumista, niin lämmitä maitoa mikrossa tai kattilassa etukäteen.
Nautiskele voi- tai margariininokareen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti