Virkattu tablettikotelo

Uusi tabletti saapui digitalisoimaan elämää entistä enemmän. Näppärä vehje. Jotta sitä on helppo kuljettaa reissuissa ja tilanteissa mukana, tuntui hyvältä ajatukselta suojata se kolhuilta. Kaupoista toki löytyy tyylikkäitä suojuksia ja koteloita, mutta äkkiäkös sellaisen tekisi myös itse. Kotelo on myös erinomainen mahdollisuus hyödyntää korin pohjalta löytyviä jämälankoja, joita käsityöihmisellä on enemmän kuin tarpeeksi. 

Idea ohjeeseen tuli Novitan viimevuotisesta lehdestä, mutta käytännössä sovelsin omiani alusta loppuun. Langaksi löytyi pari erittäin mystistä kerää, melko paksua puuvillalankaa. Toinen vaalean siniharmaata, toinen kirkkaansinistä. Virkkasin koon 5 koukulla, molemmilla langoilla samanaikaisesti.

Aluksi ketjusilmukoita niin, että ne juuri ja juuri ylsivät tabletin ympäri ja suljettiin ps:lla. Tämän tabletin kohdalla se tarkoitti 55 kjs. Sen jälkeen yksi ks jokaiseen kts:aan. Toisella kerroksella yksi p jokaiseen ks:aan (kerroksen 1 p = 3 kjs). Näitä kahta kerrosta vaihdellen jatkoin sinne saakka, kun sininen lanka näytti merkkejä loppumisesta. 

Merihenkisenä ihmisenä tein viimeisen sinisen kerroksen hieman aaltokuviota mukaellen:
- pienempi aalto: 4 kjs ja 1 p samaan silmukkaan, 1 pp ja 1 ks samaan silmukkaan
- suurempi aalto: 5 kjs ja 1 kp samaan silmukkaan, 1 p, 1 pp ja 1 ks samaan silmukkaan.

Aaltojen välille sopiva määrä ks:ia. 

Tämän jälkeen jatkoin siniharmaalla langalla, kaksinkertaisena kuitenkin, jotta sama paksuus pysyy. Yhdistelin ensimmäisen aaltojen jälkeisen kerroksen aaltoja mukaellen vastakohtaisesti. Tällöin aaltokuvion samaan silmukkaan tehtyjä silmukoita ei tehdä yhteen silmukkaan, vaan päinvastoin eri silmukoihin, mutta nivotaan viimeiset lenkit yhteen. Lopputulemana jälleen 55 s.

Työtä jatketaan, kunnes tabletti peittyy. Tämän jälkeen vielä pari kerrosta vain toiselle puolelle, jolloin muodostuu yli käännettävä läppä. Lanka katkaistaan ja päätellään. Keskelle läppää virkataan muutaman kjs pituinen lenkki, joka toimii napin lenkkinä. Ompelulaatikosta löytyi söpö valkoinen nappi läpän kiinnikkeeksi.





¨



Kommentit

Suositut tekstit