Valeampiaispesä



Kesä ja pörriäiset ovat ovella tuossa tuokiossa. Onko terassillasi, mökilläsi tai parvekkeellasi ampiaisongelmaa? Apu on lähellä, lankakorissasi. Virkatut valeampiaispesät hämäävät oikeita amppareita ja saat viettää kesähetkiä rauhassa. Tein pesiä ystävälleni toivetilauksesta, tämä oli hauska projekti!

Perusohje pesiin löytyy Kodin kuvalehden sivuilta. Minä käytin lankana harmaata 7 veljestä -lankaa ja virkkuukoukkuja nro 3 ja 3,5. Yksi pesä on ohjeen kokoinen koukulla 3, toinen ohjeen kokoinen koukulla 3,5 eli siitä tuli isompi. Kolmas pesä on tehty koukulla 3,5, mutta hieman pidempänä, eli on suurin kolmesta. Täytteenä lehtisilppua, kuten ohjeessakin.

Ampiaset sovelsin itse. Käytin lankakoristani löytynyttä vanhaa (tunnistamatonta) keltaista lankaa sekä mustaa Nalle -lankaa. Ovat suurin piirtein saman paksuisia. Neuloin koon 3 sukkapuikoilla ohutta tuubia, eli koko ajan oikeita silmukoita ja koko ajan vain työn oikealta puolelta. Pienellä silmukkamäärällä siitä tulee söpöä, sileää putkea.

Ampiainen:
1. krs. luo 2 s keltaisella
2.krs. Lisää  2 s, eli neulo kummatkin silmukat etu- ja takareunastaan.
3. krs. Neulo mustalla.
4. - 5. krs. Neulo keltaisella
6. krs. Neulo mustalla.
7. krs. Neulo keltaisella
8. krs. Neulo 2 o yht, 2 o yht.
Katkaise keltainen lanka ja vedä läpi molemmista silmukoista. Katkaise myös musta lanka.

Ompele ampiaiset pesään kiinni, eri puolille sitä. Tee mustaa lankaa päätellessäsi siitä pienet tuntosarvet: jätä pieni lenkki lankaa ampiaisen yläpäähän ja päättele loppu lanka. Katkaise lenkki saksilla ja lyhennä tuntosarvet sopiviksi.

Kommentit

Suositut tekstit