Suosikkini kasvispaistos



Saattaa olla, että olen kirjoittanut tästä paistoksesta tänne jossain muodossa jo aikaisemminkin, mutta eipä haittaa. Se on niin hyvä ja ollut jo pitkään suosikkejani, että ansaitsee vaikkapa uuden postauksen. Toimii sellaisenaan, lämpimässä salaatissa, lisuukkeena kanalle, kalalle, lihalle tai vaikkapa makkaroille. Ja alati sovellettavissa juuri siihen, mitä kaapista löytyy. Siksipä tämäkin ohje on aika summittainen. Sellainen, mikä tänään päätyi pannulle, osin kaapin kätköistä soveltaen. Paistokseen saa helposti käytettyä myös kaikenlaiset kasvisten ja yrittein jämät, mikä ilahduttaa ruokahävikkiä välttelevää. Paistoksen voi tehdä sekä grillillä että ihan keittiössä paistinpannulla. Ohjeen määrät lisukkeeksi kahdelle.

½ kesäkurpitsa
1 paprika
sipulia tai kevätsipulia
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa tai Herbamarea.
1 rkl pinjansiemeniä
muutama kirsikkatomaatti
100 g maustettuja fetakuutioita (esim. paprikan tai aurinkokuivattujen tomaattien kanssa yrttiliemessä olleita)
basilikaa ja lehtipersiljaa

Viipaloi tai pilko kesäkurpitsa. Poista paprikasta siemenkota ja viipaloi sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna joko grilli tai paistinpannu. Paahda kesäkurpitsoihin ja paprikoihin hieman paistopintaa. Grillatessa voit siirtää paahtuneet vihannekset toiseen astiaan lämpimään. Pannulla vaan vähennät lämpöä. Kuullota ta grillaa sipulit joukkoon. Mausta mustapippurilla ja suolalla (halutessasi vaikka kuivatuilla yrteilläkin), anna kypsyä loppuun saakka.

Paahda pinjansiemenet. Halkaise kirsikkatomaatit tai leikkaa vaikka neljään osaan. Silppua yrtit. Sekoita pinjansiemenet, tomaatit, yrtit ja feta paahdettujen kasvisten joukkoon ja sekoita hyvin. Nauti!




Kommentit

Suositut tekstit