Lasten sateenkaarisukat


Syksyn tullen puikoille päätyy lämmikettä itselle ja läheisille. Vanhat villasukat voivat olla kuluneita ja lapsilla etenkin pieneksi jääneitä. Näinpä ryhdyin tekemään tulevan talven sukkia kummitytölleni ja hänen siskolleen. Annoin tyttöjen itse toivoa värejä, minä löytäisin kyllä sopivat langat. Kummitytön toive oli "kaikki sateenkaaren värit" ja siskon turkoosia ja sinistä. Siispä tuumasta toimeen!

Omasta, suurehkosta, lankavarastostani löytyi Novitan Nallea monissa eri väreissä ja kuvioinakin. Uutta täytyi siis vaan hankkia vähän. Novitan Marttojen 120-vuotisjuhlavuodeksi suunnittelema Marttaraita olisi värien puolesta täyttänyt tuon sateenkaaritoiveen. Halusin kuitenkin ohuempaa lankaa kuin 7 veljestä. Siispä lopputuloksena oli oma sekoitus.

Sateenkaarisukat lähtevät kaaren keltaisista sävyistä ja jatkuvat oranssin, punaisen, liilan, violetin ja sinisen eri sävyjen kautta kirkkaan turkoosiin. Vihreä jäi nyt tästä kaaresta puuttumaan, mutta värikäs kokonaisuus on joka tapauksessa. Yksiväristen Nalle-lankojen lisäksi mukana on violetin, sinisen ja turkoosin sävyistä Nalle Garden -lankaa. Kantapäähän laitoin yllätykseksi vanhaa Nalle Kukkaketo -lankaa krassin värisenä.

Sini-turkoosit sukat saivat kolmanneksi kaverikseen violettia ja liilaa. Kaikki kolme lankaa ovat Nalle Gardenin eri sävyjä, kutakin on sukassa kolmen raidan verran. Kantapää on sinisävyistä Nalle Gardenia.

Molemmat sukat on tehty puikoilla 3. Varressa 2o, 2n -resoria, kantapäät vahvistettua neulosta, kiilakavennukset kantapään jälkeen joka 2. krs. Kärjessä sukka on päätelty kitcheners stitchillä. Sen suomennos olisi ilmeisesti kyökkipisto? Jättää siistin ja huomaamattoman jäljen.





Kommentit

Suositut tekstit