Merinovillainen naisen bolero


Olen tänä talvena saanut useita pidempään tekeillä olleita neuleprojekteja valmiiksi, kuten oman mohairpuseron ja pari vuotta kestäneen torkkupeiton. Äidilleni aloin tehdä viime vuonna tällaista boleroa, koska hän oli toivonut sentapaista jo pitkään. Hänellä oli puuvillainen neulejakku, jota oli käyttänyt pitkään, mutta joka oli jo tullut tiensä päähän. Tässä siis uusi tekele.

Löysin kivan ohjeen arkistoistani, Moda 2/2011 -lehdessä numerolla 3 olleen punaisen (tai pinkin) boleron ohjeen. Bolero oli tehty Malabrigo Lace -langasta, joka on 100-prosenttista merinovillaa. Malabrigo on neulepiireissä klassikko, uruguaylainen yritys, jonka käsinvärjätyt langat ovat ihanan pehmeitä ja upean värisiä. Tein Boleron Malabrigo Sock -langasta, jossa on sama paksuus ja ihanan pehmeä merinovillainen koostumus kuin Lacessakin. 

Boleron takakappale neulotaan pääntieltä helmaan päin. Kainaloita kohti tehdään raglan-henkiset levennykset. Kappaleen alareunaan tulee kolmiomainen pitsikuvio. Etukappaleet tehdään kainalosta alkaen, leventäen säteittäin kohti hartiaa, etureunaa ja helmaa. Siitä tulee aika kiva kuvio! Niidenkin reunoihin tulee pitsikuvio. Samoin hihojen suihin. Hihat aloitetaan hartialta alas. 

Jätin tähän kiinnikkeet laittamatta, jotta äiti voi itse halutessan lisätä hakasia, nauhoja tai jotain muuta. Tai käyttää boleroa ihan sellaisenaan. 


Kommentit

  1. Nätin näköinen bolero ja kiva väri. Hieno kyllä tuo kolmiomainen pitsikuvio. Äitini teki minulle viime vuonna merinovillasta paidan. Pidin sitä tosi useasti päällä talvella. https://webshop.ruskovilla.fi/tryhma/12

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit