lauantai 27. lokakuuta 2012

Avokadopasta


Kaikki puhuvat nyt siitä ja kokkaavat sitä. Joten pitihän minunkin. Kun vielä viikolla minulle kirjaimellisesti ojennettiin resepti suoraan käteen, niin ei ollut vaikeuksia valita viikonlopun ruokaherkkua: avokadopastaa! 
Ja eihän näillä aineksilla voi mennä pieleen, eihän?



Resepti on helppo, raikas ja nopea. Suosittelen kokeilemaan! Ohje kahdelle:

½ valkosipulinkynsi
1/4 - ½ tuoretta punaista chiliä
½ limetin mehu
1 kypsä avokado
suolaa 
mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
iso kourallinen tuoretta basilikaa
iso kourallinen tuoretta (lehti)persiljaa
n. 30 g raastettua pecorinoa
n. 30 g raastettua parmesania
spagettia

Tee kastike isoon kulhoon tai suoraan tarjoiluastiaan, jossa tuot pastan pöytään. Kuori ja pilko valkosipuli. Poista chilistä siemenet ja pilko se pieneksi. Laita valkosipuli ja chili kulhoon. Purista puolikkaan limetin mehu mukaan. Halkaise avokado ja poista kivi. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus lusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, yrit ja juustoraasteet. 

Sekoita lusikalla ja maista. Kastikkeessa tulee olla riittävästi suolaa (ja juustoa!), muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti. 


2 kommenttia:

  1. Moi, huomasin että tämä on tällä hetkellä tosi suosittu resepti!
    Laitan usein pastaa mutta en koskaan käyttänyt avokadoa. Se kuulostaa eksoottiselta!

    VastaaPoista
  2. Joo, kyllä tätä nyt joka paikassa tehdään! Suosittelen kokeilemaan. Itse avokado on aika mieto, joten varsinainen maku tulee enemmän yrteistä, valkosipulista ym.

    VastaaPoista