Lapsen palmikkokauluri ja -pipo


Syysneuleiden aika! Lämpimien neulesettien aloitus olivat nämä kauluri ja pipo 2-vuotiaalle kummitytölleni. 

Kauluri oli toiveena siksi, että se pysyy hyvin päällä ulkoleikeissä. Pikkuneidin äidin kanssa pähkäiltiin myös, että violetti voisi sopia kivasti yhteen muutoin niin vaaleanpunaisten ja pinkkien ulkoiluvaatteiden kanssa. Langaksi valitsin Dalegarnin Dale Baby Ull -langan, joka on 100 % merinovillaa. Eikä siksi taatusti kutita kaulaa. Molemmat on tehty sukkapuikoilla nro 3.

Kauluri aloitettiin ylhäältä 4 o, 4 n joustinneuleella. Joustinta tehtiin sen verran pitkään, että siitä riittää kaksikerroin taitettavaksi kaulukseksi. Näin kauluri on entistä lämpimämpi kaulalle. Sen jälkeen jokaisen nurjan raidan reunassa lisättiin 1 s sekä raidan aluksi että lopuksi. Oikeilla raidoilla tehtiin palmikkoja. Levennyksiä jatkettiin ensin 6. krsn jälkeen, sitten 7. krsn jälkeen ja lopuksi viimeisen kerran 8. krs:n jälkeen. Palmikkokuviossa palmikointi toistui aina joka 6. krs

Pipon aloitin päälaelta. Loin 4 s ja aloin leventää siitä. Ensin joka kerroksella pari silmukkaa ja myöhemmin vähemmän. Pipossa toistu samanlainen palmikointi kuin kaulurissakin. Kun pipo tuntuu olevan sopivan kokoinen, etureunaan tehtiin 4 o, 4 n -joustinneuletta. Korvien kohdalta ja takaa jatkettiin vielä yhden 6 krsn palmikkokierroksen verran. Takaosaan tehtiin sen jälkeen joustinta ja korvien kohdalle läpät, jotka päättyivät putkilona neulottuihin solmimisnauhoihin.

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit