Kinuskileivokset


Jos tekee mieli jotain todella makeaa ja todella helppoa, suosittelen näitä kinuskileivoksia. Ovat taatusti molempia! Leivoksissa on muropohja, kinuskikuorrutus sekä pinnalla koristeena paahdettuja manteleita.

Reseptin löysin Ulla Svenskin "Lempileivonnaiset" -kirjasta, joka on muuten todella hyvä opus leipojalle. Selkeitä ohjeita, hyviä vinkkejä ja niin helpompia kuin haastavampiakin reseptejä. Nämä leivonnaiset olivat siellä nimellä "Santerin leivokset". Alkuperäisessä ohjeessa koristeena oli manteleiden sijasta valkosuklaaraitoja.


Viikonlopun tarpeisiin riitti puolikas resepti, joka meni näin:

Pohja:
1,75 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa
85 g margariinia/voita

Sekoita jauhot, sokeri ja suola. Lisää rasva ja nypi se tasaisesti joukkoon. Vuoraa pienehkö uunivuoka leivinpaperilla ja painele taikina pohjalle. Pistele haarukalla. Paista 175 C asteessa n. 25 minuuttia. 

Valmista sillä aikaa kinuskikuorrutus:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria

Keitä kermaa ja sokeria kattilassa miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa hieman saostua. Ei kuitenkaan liian kauaa. Kuorrutus on sopivaa, kun vedät puulastalla pohjaa pitkin ja näet aina hetken verran pohjaa. Nosta pois liedeltä. Paahda pinnalle mantelirouhetta tai mantelinpalasia. 

Kun pohja on valmis, kaada kuorrutus päälle. Ripottele paahdettu mantelirouhe pinnalle. Jäähdytä jääkaapissa hetken aikaa. 

Nosta leivonnainen vuoasta leivinpaperin avulla ja leikkaa sopiviksi ruuduiksi. Tai vaihtoehtoisesti leikkaa jo vuoassa. 

Leivokset ovat sellaisenaan hyvin makeita, joten voit tarjoilla ne halutessasi vielä kirpeiden marjojen, kuten puolukoiden tai karpaloiden, kanssa. Hyviä kahvihetkiä!


Kommentit

Suositut tekstit