Piirakkaomenat (omenoiden säilöntä, osa 2)


Omenoita on tullut säilöttyä monella tapaa. Tässä vielä yksi vinkki, josta ei ole tullut kirjoitettua aikaisemmin: valmiit piirakkaomenat. Äitini on säilönyt omenoita näin jo kauan, minustakin tämä on hyvä idea. 

Käytännössä kyseessä on maustetut ja hieman keitetyt omenalohkot, jotka pakastetaan tulevaa käyttöä varten. Omenat kuoritaan tietysti ensin ja siemenkodat poistetaan. Omenat lohkotaan sen kokoisiksi, mitkä olisivat mukavia omenapiirakassa. Ne maustetaan kanelilla, sokerilla ja hyppysellisellä jauhettua muskottia. Omenalohkoja keitetään hetken verran kattilassa. Niin, että ne pehmenevät, mutteivät muussaannu aivan täysin. Lohkojen annetaan jäähtyä, minkä jälkeen ne pakastetaan sopivina annoksina, eli piirakallinen kerrallaan. Niitä on sitten helppo pitkin loppusyksyä sulatella pakkasesta piirakoiden täytteeksi. 

Olikohan tämä omenasyksy nyt tässä? Jos seuraavan kirjoituksen aihe olisi jo sitten jotain  muuta... :)

Kommentit

  1. Olen näin itsekin säilyttänyt, paitsi muskottia mausteena en ole kokeillut.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa kokeilla muskottia! Se sopii ihan älyttömän hyvin omenoihin! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit