Salaattiveneet tomaatti-fetatäytteelläPyörin lähikaupassa ihan tavallisena arki-iltana. Hevi-osastolla. Silmiini osui kyltti jossa luki "cosmopolitan". Mietin, että mitä ihmettä? Ensin tuli mieleeni se drinkki ja sitten nuorten naisten lehti. Hetken hämmesteltyäni löysin kyltin, jossa kerrottiin cosmopolitan-salaatin olevan jäävuorsalaatin ja romainesalaatin risteytys. Erityisesti kuulemma suosittu Britanniassa ja Amerikassa. No pitihän sitä tietysti ostaa ja kokeilla.  

Sitten muistin, että kaapissahan on se avattu fetapaketti, ja juuri ostin jotain onnellisen viljelijän ahvenanmaalaisia tomaatteja. Lopputuloksena syntyi nopea ja raikas välipala, lisuke tai vaikka alkupala, joka oli todella hyvää! Salaatti on itse asiassa enemmän vain annoksen kehys, maha täyttyy varsinaisesti tomaatista ja fetasta.

Määrät ohjeessa eivät ole kovin  tarkkoja, vaan sinne päin. :)

Cosmopolitan-salaatin lehtiä yhtä monta kuin syöjiä (voinee käyttää myös edellä mainittua jäävuorisalaattia tai jotain muuta)
Kypsiä tomaatteja 2 - 3 kpl/styöjä
Fetaa
Pinjansiemeniä
Sitruunanmakuista (tai tavallista) pestoa n. ½ tl/annos
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä

Pese salaatinlehdet ja annostele lautasille. Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja poista suurin osa sisällä olevasta löllöstä. Näin siksi, ettei täytteestä tule kovin nestemäistä. Pilko viipaleet pieneksi. Mausta pestolla ja sekoita. Murskaa feta eri kulhossa. Paahda pinjansiemenet pannulla.

Kokoa lopuksi annokset. Ensin tomaatti-pestotäytettä, päällefetamurskaa ja pinjansiemeniä. Lorauta vielä hieman oliiviöljyä ja koristele tuoreen basilikan lehdillä. Nam!


Kommentit

Suositut tekstit