Sitruunamacaronit


Toinen macaron-päivitys heti edellisen perään, mutta kyllähän sitä nyt hyvästä aiheesta kannattaa kirjoittaa! Sitruunanmakuiset macaronit sopivat erinomaisesti pääsiäisen kahvipöytään.

Pohjataikina on mausteita ja väriä lukuun ottamatta sama kuin aikaisemmin eli:

60 g kananmunan valkuaisia (eli 2 kpl)
20 g hienoa sokeria
½ tl keltaista elintarvikeväriä (Dr Oetker)
1/3 luomusitruunan kuori raastettuna60 g mantelijauhetta
110 g tomusokeria 

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset edellisenä iltana. Seuraavana päivänä vaahdota ne kovaksi vaahdoksi. Lisää sitten hienoa sokeria vähän kerrallaan ja vatkaa koko ajan. Lisää elintarvikeväri ja raasta joukkoon sitruunankuorta, vain sitä keltaista osaa. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri toisiinsa. Siivilöi valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan. Sekoita kevyesti nostellen ja yritä saada macaronage-prosessi onnistumaan. Onnistuneesta macaronagesta on kuvaus mm. Earl Grey macaronien yhteydessä. Eli taikinan pitää vähän löystyä, muttei liikaa. Sain ystävältäni vinkin, että taikinan pitäisi valua lastasta sopivasti ja että enintään 50 vetoa on riittävästi. (Kiitos vinkistä!) Pursota valmis taikina pellille pieniksi ympyröiksi. Kopauta peltiä pari kertaa pöytään kovaa, jotta ylimääräiset ilmakuplat lähtevät taikinasta. Anna kuortua n. 1 tunti. Paista sitten n. 12 min. 130-150 asteessa.

Täytin macaronit tällä kertaa valmiilla lemon curd -sitruunatahnalla ja lisäsin myös hieman sitruunanmakuista tuorejuustoa. Tuorejuusto happamana maitotuotteena tuo vähän sellaista pääsiäisen makua. Se ei pehmitä kuoria, jos syöt macaronit samana päivänä. Mutta yön yli jääkaapissa se voi alkaa imetyä kuoriin niitä pehmentävästi. Jos leivot macaronit aikaisempana päivänä, niin suosittelen täytteeksi pelkkää lemon curdia tai vaihtoehtoisesti täyttämistä tai tuorejuuston lisäämistä vasta tarjoilupäivänä. 

Iloista pääsiäistä kaikille!


Kommentit

Suositut tekstit