VauvanpeittoYksi talven mukavimmista neuleprojekteista on ollut tämä vauvanpeitto ystävieni pienokaiselle. Lämmin villasekoitepeitto toivottavasti pitää helmikuun vauvan lämpöisenä. 

Olin jo aika kauan pyöritellyt isoa kerää punakirjavaa Nalle-lankaa ja etsinyt sille sopivaa projektia. Joskus yritin jotain hanskaakin, mutta purin sen, kun ei tulos miellyttänyt. Sekä väri että materiaali tuntuivat hyvältä valinnalta tähän peittoon ja mukavasti kerä riittikin.

Peiton malli on täysin omasta päästäni. Lähdin vain neulomaan ja improvisoin kuviot ja muodot.   Aloitin neulomisen peiton keskellä olevasta korinpohjakuviosta (opin vauvan äidiltä, että näin sitä kutsutaan). 8 s levyisiä ja 12 krs korkuisia ruutuja oikein ja nurin, ja sitten nurjat ruudut oikeiden perään ja oikeat nurjien perään seuraavalla ruuturivillä. Keskiruudun koko on 5 x 5 ruutua.Reunustin ruudut lumivalkealla 7 veljestä langalla. Poimin silmukat kultakin ruudukon reunalta ja kulmissa levensin niin, että valkoinen raita kehystää ruudukkoa kokonaan. Tämän jälkeen neuloin keskiruudun ympäröivän sileän neuleen irrallisena ruudukosta. Aloitin peiton puolivälistä, eli siitä keskeltä ruudukon yhden sivukärjen kohdalta. Loin muutaman cm:n verran silmukoita ja aloin leventää neuletta tasaisesti joka toisella kerroksella niin, että se leveni ruudukon reunan kulma-astetta mukaellen. Sitten tein sama toiselle puolelle ja yhdistin sivut ruudukon yläkärjessä. Jatkoin sileää oikeaa vielä muutaman kerroksen verran. 

Tämän jälkeen tein toisen päädyn vastaavasti. Poimin silmukat toisen päädyn alareunasta (peiton keskeltä siis) ja neuloin molemmat reunat erikseen, sivussa leventäen. Sitten yhdistäminen ja muutama kerros sileää oikeaa. Tämän jälkeen ompelin keskiruudukon kohdalleen. 

Olisi kai tämän jotenkin helpomminkin voinut tehdä, mutta ei nyt tullut parempaakaan tapaa mieleen. Levennysten neulominen heti kiinni ruudukon reunaan tai silmukoiden poimiminen mukaan siitä tuntuivat jotenkin hankalammilta vaihtoehdoilta kuin tämä.

Neuloin molempiin  päätyihin vielä yhden raidan verran valkoisia kärjellään olevia neliöitä. Ihan perinteisesti kirjoneuleena lankaa nurjalla puolella kuljettaen. 

Lopuksi tein kaikkiin reunoihin jälleen korinpohjakuviota. Kolmeen reunaan neljästä kaksi ruutukerrosta, mutta neljännen kohdalla loppui lanka ja kerroksia tuli vain yksi. Se tuskin pientä torkkujaa kuitenkaan haittaa. Kauniita unia! <3Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit