Bataatti-salviapiirakka


Kesäiselle piknikille valmistui uusi kokeilu, bataatti-salviapiirakka. Joka ei ehkä ole piirakka perinteisessä mielessä, koska siinä ei ole ollenkaan taikinapohjaa. Ehkä tämä oli karppausruokaa ennen kuin karppaus keksittiin? Ohje nimittäin on jo yli vuosikymmenen vanhasta kirjasta "Kesän ilot" (WSOY 2003). Taikinaton ohje on siis myös gluteeniton.


Idea piirakkaan lähti siitä, että tein viikolla hernepestopastaa, johon olin ostanut paljon salviaa. Sitä jäi sitten hieman yli ja kun kirjaa selatessa törmäsin tähän reseptiin, loksathtivat palaset kohdilleen. Ohje siis isolle (halkaisijaltaan n. 28 cm kokoiselle) piirasvuoalle.

900 g raejuustoa
2 dl tuoretta parmesania raasteena
6 kananmunaa
3 - 4 kourallista (villi)rucolaa revittynä/silputtuna
4 rkl persiljasilppua
1 pieni nippu salviaa
suolaa ja mustapippuria
1 pieni bataatti tai 2/3 isosta
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita


Laita raejuusto, parmesanraaste ja munat tehosekoittimeen ja käytä konetta, kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Jos tehosekoitinta ei ole käytettävissä, voit käyttää myös sauvasekoitinta tai yrittää esim. perunanuijalla murskata massaa tasaiseksi. Sekoita joukkoon rucola, persilja ja puolet salviasta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada seos voideltuun vuokaan, tasoittele pinta lastalla.

Kuori bataatti ja viipaloi veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Upota noin puolet bataattiviipaleista taikinaan. Asettele loput viipaleet pinnalle kauniisti. Pirskottele oliiviöljyä päälle. Näyttää tässä vaiheessa epäilyttävästi salamipizzalle. ;)


Paista piirakkaa 160 C asteessa noin 60 - 70 minuuttia, kunnes piirakka on kiinteytynyt keskeltä. Voit kokeilla painamalla varovasti sormella tai kakkutikulla.


Kuumenna voi paistinpannussa ja paista siinä loput salvianlehdet rapeiksi. Levitä lehdet ja voi piirakalle. Voit tarjota piirakan joko kylmänä tai lämpimänä. Sen voi tehdä myös edellisenä päivänä jääkaappiin, koska se pysyy hyvin mehukkaana. 



Kommentit

  1. Tutunnäköinen kirja ��. Salvia on hyvää, pitäisikin kokeilla sitä suolaisiin piirakoihin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirjasta! :) Salvia on kyllä ihan suosikkejani tällä hetkellä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit