Naisen palmikkokuvioinen pipo ja tuubihuivi


Syksy on täällä. Sehän tarkoittaa sitä, että on neulottava uutta talvikautta varten uusi pipo-huivisetti. Tällä kertaa tuli vaalea versio, joka sopii tumman tai värikkään takin kanssa. Langat hankin jo keväällä Karnaluksista. Kyseesä on merinovillainen smc select:in Extra Soft Merino Opera -lanka (96 % merinovilla, 3 % polyesteri, 1 % polyamidi), jossa sävähdystä tuo villan joukkoon sekoitettu kultalanka. Juuri sopivasti siis kimallusta talven pimeyteen!


Koristeeksi virkkasin pipon reunalle hauskan tähtikuvion, joka on Beyond the Square Crochet Motifs -kirjastani. Sitä taidetaan muuten myydä nykyään suomeksi nimellä Villiä virkkausta. Kuviossa on ikään kuin kaksi tähteä päällekkäin, vaikka se neulotaan yhdellä kertaa. Minulle siitä tulee mieleen myös meritähdet ja sukeltaminen. :)


Huivin malli löytyi sekin vanhasta käsityölehdestä, onneksi olen säilyttänyt monien vuosien arkistot. Se on Moda 2/2011 -lehden malli nro 39. Kaunis ja aika helppotekoinen kuvio. Tykkään siitä, että siinä vaihtelee sekä pitsikuvio, sileä neule että keskiosan helmineule. Hieman kavensin huivia alkuperäisestä ohjeesta, koska lankaa ei valitettavasi olisi riittänyt, kovin muhkeaan huiviin.


Pitsikuviossa langankierrot ja yhteenneulomiset saavat aikaan vähän salmiaikkimaisen kuvion.


Helmineule nousee kauniisti esiin pitsin keskeltä.


Kokonaisuudessaan hieno yhdistelmä!


Huivi venytetään kosteana muotoonsa tai prässätään silitysraudalla kostean kankaan läpi. Kuivuneen huivin päät silmukoidaan yhteen tuubiksi.

Kommentit

  1. Kaunis setti ja tähtikuvio tekee piposta kivasti omanleimaisen!

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Nyt vaan ilmojen viilenemistä odotellen ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit