sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Punajuurivuoka vuohenjuustolla ja pähkinöillä


Pehmoiset ja juustoiset uunivuoat ovat mitä parasta syysruokaa! Ja punajuuret mitä paras raaka-aine. Sen kaveriksihan sopii melkein juusto kuin juusto: aurajuusto, feta taikka tässä käytetty vuohenjuusto. Kun mukaan lisää reilusti pähkinöitä ja yrttejä, on kasassa ainekset loistoateriaan. Mikä tämä olikin. Sopii hyvin lämpimäksi ruoaksi sellaisenaan, mutta voi käyttää myös esim. liharuokien lisukkeena. Ohje on varioitu netistä löytämästäni ja siitä riittää noin neljälle.

n. 500 g tuoreita punajuuria
2 rkl oliiviöljyä
½ tl rouhittua mustapippuria
½ tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua minttua
1 tl suolaa
1,5 rkl juoksevaa hunajaa
100 g kuorittuja saksanpähiköitä
200 g  vuohenjuustoa
2 pientä salottisipulia (tai yksi isompi)

Keitä punajuuret ennakkoon, jos mahdollista. Paloittele pieneksi. Jos taas olet kiireessä asialla, kuten minä tässä olin, voit myös kuoria ne ja raastaa raakona. 


Kuori sipulit ja leikkaa paloiksi. Leikkaa vuohenjuustosta kuoret ja viipaloi se. 


Sekoita keskenään oliiviöljy, hunaja ja mausteet. 


Rouhi saksanpähkinät isolla veitsellä pienemmiksi paloiksi. Sekoita keskenään punajuuripalat tai -raaste, saksanpähkinät ja maustekastike. 


Voitele uunivuoka ja lado siihen kerroksittain punajuuriseosta, sipulipaloja sekä vuohenjuustoviipaleita. Kaksi tai kolme kerrosta on hyvä. 


Paista 200 C asteessa n. 20 - 30 min, jos käytät keitettyjä punajuuria ja noin 40 min., jos käytät raakaa raastetta. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti