Panna cotta ja raparperihilloa


Aloin kirjoittaa viime viikonlopun panna cotta -jälkkäristä ja etsiskelin pohjaksi täältä "sitä vanhaa panna cotta -reseptiä". Tuloksetta. Siis mitä ihmettä? Enkö olekaan koskaan aikaisemmin kirjoittanut täällä vielä panna cottasta? Siis jälkiruokaversiona. Kalaisa panna cottahan on jo esitelty. Koska näin ilmeisesti on, täytyy epäkohta siis korjata. Ja tietenkin, koska tämä oli viikonloppudinnerin loppuhuipennus!

Ohje on helppo ja panna cotta on aika nopea valmistaa. Hyytymisaikaa tietysti tarvitaan, mutta tämä on helppo tehdä jo vaikka edellisenä iltana jääkaappiin hyytymään. Säästää viime hetken aikaa myös muille kokkailuille. Kermaisan panna cottan alla oli kirpsakkaa kesällä tekemääni raparperihilloa, joka on maustettu kardemummalla (muuten ihan paras hillo ikinä!). Pinnalle pakasteesta mustikoita. Ohje on kahdelle. 

2 dl (luomu)kuohukermaa
½ vaniljatankoa
1 rkl sokeria
1 liivatelehti

2 - 4 tl kardemummalla maustettua raparperihilloa (tai muuta hyvää hilloa)
4 - 6 rkl tuoreita tai pakasteesta sulatettuja mustikoita.

Liota liivatelehti kylmässä vedessä pehmeäksi. Halkaise vaniljatanko ja poista siemenet puolikkaasta tangosta. Sekoita kattilassa keskenään kerma, vaniljansiemenet, puolikkaan tangon kuoret ja sokeri. 


Kiehauta ja anna kevyesti kiehua 2 - 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja poista vaniljatanko. Lisää joukkoon liivatelehti ja anna sen sulaa. 

Lusikoi kahden annosmaljan pohjalle kullekin 1 - 2 tl hilloa. 


Kaada varovasti kermaseos puoliksi kumpaankin maljaan. Anna jäähtyä hetki. Peitä maljat tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä ainakin 2 tuntia, mutta voit jättää huoletta maljat jääkaappiin koko yöksikin. 


Ennen tarjoilua sulata marjat. Ota maljat jääkaapista ja poista tuorekelmu. Asettele kummankin maljan päälle 2 - 3 rkl marjoja. 


Kommentit

Suositut tekstit