Löysävartiset pitsineulesukat


Olen villasukkaihmisiä. Kotona minulla on varmaan puolet vuodesta jonkinlaiset villasukat jalassa ja usein nukunkin ohuissa villasukissa. Niitä ei siis voi olla liikaa. 

Joulun välipäivinä olikin sopivasti aikaa ottaa uusi projekti puikoille, kun joululahjaneulomisest olivat onnellisesti päätyneet paketteihinsa. Ihan tavallisella ostosreissulla Cittarin alelaarista jäi matkaan kerä ruskean ja luonnonvalkoisen kirjavaa Novitan Nalle taikaa. Yksi kerä riittää sukkiin enemmän kuin hyvin, vähän jää ylikin. Rusehtavat värit ovat nykyään aika lailla suosikkejani monissakin vaatteissa, joten tämä kerä suorastaan huusi päästä matkaani ja puikoilleni. 


Halusin tehdä varresta suloisen löysät kotisukat. Hieman löysää pitsiä ja sitten sileää jalkaosasta, ajattelin. Sopiva malli löytyi Novitan sivuilta, vaikkakin 7 Veljestä -langalle tarkoitettuna. Kun sen teki 3-puikoilla, niin sopi oikein hyvin Nalle-langalle ja tulos oli toivomani pehmoiset kotisukat. 

Loin silmukat todella väljästi ja neuloin tarkoituksella normaalia löysempää neuletta. Ohjeesta poiketen tein pitsineuletta kaikilla puikoilla suljettuna neuleena ihan nilkkaan asti. Tämän jälkeen pitsineule jatkui vain päällä ja muilla puikoilla jatkoin ohjeen mukaisesti vain yhden pitsineulekerran verran. Sitten jatkoin suoraan kantalapun tekoon. Näin koko varresta tuli pehmeää ja löysää pitsineuletta. 


Pitsikuvio koostui yksinkertaiesti yhteenneulotuista silmukoista, langankierroista ja oikeista silmukoista. Yksinkertaista ja helppoa. Tykkään nykyään tällaisten kuvioiden tekemisestä huomattavasti paljon enemmän kuin esim. palmikoista. 

Olen tykännyt uusista sukistani todella paljon ja ne ovat kotikäytössä ihan koko ajan. Suojaavat minua talven kylmyydeltä. :) 


Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit