Naisen neulottu myssySyyslämpöä omalle äidilleni! <3 Neuloin hänelle pari viikkoa sitten tällaisen myssyn toivelahjana. Äidillä oli jo samansävyinen huivi ja hän toivoi siihen sopivaa myssyä tai pipoa. Oli ostanut langankin valmiiksi, joten kyseessä oli se kuuluisa "toteuttamista vaille valmis rojekti". 

Langan vyöte ei ollut tallella, mutta näppituntumani pohjalta sanoisin, että Novitan Nallesta (75 % villa, 25 % polyamidi, tiheys 22 s = 10 cm, puikot 3-3,5) oli kyse. Ohje löytyi käsityölehtien kokoelmastani, Moda 5/2011 -lehden malli numero 19. 

Myssy tehdään pyöröpuikoilla (tai sukkapuikoilla) ja nurjalta puolelta. Alkuun luodaan 110 s ja tehdään niillä resori, joka on kaksinkertaista helmineuletta, eli 
1. krs: "1o, 1n", 
3. krs: "1n, 1o", 
2. ja 4. krs: oikeat oikein, nurjat nurin.

Resorin jälkeen myssyä levennetään hieman, eli "5 o, 1 silmukoiden välinen lankalenkki kiertäen oikein". Myssyyn tulee silloin 132 s. Niillä tehdään ryynineuletta, joka on mainio nimitys! Samaa pintaneuletta kuvataan toisaalla nimellä pop corn -neule. Siinä neulotaan 
1. krs: vuoroin "3 n yhteen, yhteen silmukkaan 1o+lk+1o"
2. ja 4. krs: oikein
3. krs: "yhteen silmukkaan 1o+lk+1o, 3 n yhteen".

Kun myssy on n. 13 - 16 cm korkea (pään koon mukaan), aloitetaan kavennukset, eli ryynineuleessa 
- ensin joka 4. mallikerrassa jätetään neulotaankin 3 s sijaan vain 1 s yhteen silmukkaan, muut normaalisti
- 2 välikerrosta normaalista
- sitten joka 3. mallikerrassa neulotaan 3 s sijaan vain 1 s
- jne.

Kun työssä on jäljellä enää 20 s, katkaistaan lanka, käännetään myssy oikein päin (koko ajan sitä oli siis neulottu nurja puoli ylöspäin) ja päätellään lanka hyvin.

Lämpöistä talvea!

Kommentit

Suositut tekstit