Puolukka-valkosuklaakuviot


Jouluksi valmistuu sekä nopeita että pitkäkestoisempia ruokalahjoja. Näiden puolukkaisten valkosuklaahahmojen tekemisessä ei kauaa tuhistu. Suklaan voisi tehdä levyksi tai konvehtimuotteihin, itse halusin tehdä hauskoja kuvioita hyödyntäen piparimuotteja. Annos on aika iso, siitä tuli koko pellillinen isoja (piparinkokoisia) hahmoja. Pienempään herkutteluun suosittelen puolittamaan määrät.

n. 435 g valkosuklaata
1,5 dl mantelilastuja
15 g kuivattuja puolukoita
hieman rypsiöljyä

Paahda mantelilastut kevyesti pannulla. Anna jäähtyä.


Sivele piparimuottien alareunat rypsiöljyllä. Asettele muotit leivinpaperin päälle, vaikkapa uunipellille tai muuhun laakeaan astiaan.


Sulata valkosuklaa vesihauteessa hiljalleen.


Hämmennä sulamassa oleva suklaa tasaiseksi massaksi.


Lisää joukkoon suurin osa kuivatuista puolukoista ja paahdetut mantelilastuista. Jätä osa koristeluun. Kääntele varovasti tasaiseksi.


Lusikoi massaa piparimuotteihin. Jos (kun) muoteissa on kapeampia kohtia, auta massaa täyttämään ne esimerikisi pienellä veitsellä tai lusikalla. Ripottele päälle loputkin puolukat ja mantelilastut. 


Nosta pelti ulos jäähtymään tai jäähdytä suklaat jääkaapissa. Ne asettuvat melko nopeasti. Irrota suklaat muoteista varovasti. Käy ensin pienellä veitsellä läpi muotin reunat ja paina sitten suklaa ulos hyvin hyvin varovasti. Kääri pakkauksiin tai asettele kauniisiin tarjoiluastioihin. 


Kommentit

Suositut tekstit