Naisen kirjoneulesukat


Syksy saa ja niin minäkin, nimittäin uudet villasukat. Itse tekemällä, tietenkin, saa juuri mieleistään. Sävymaailma löytyi lankakorista, hyödynsin mm. viime talvena tekemistäni miesten sukista jääneitä värejä. Valkoinen pohja, jossa puna-oranssi lanka tekee kuvioita ja tummansininen terävöittää resoria, kantapäitä ja kärkikavennuksia.

Lanka on Novitan 7 veljestä ja puikkoina käytin 3,5:ta. Tein 44 aloitussilmukkaa, eli läpi kuviokerrosten puikoilla oli kantapään kiilakavennuksia lukuun ottamatta 11 silmukkaa kullakin. 7 veljestä -villasukkien perusohje ja kokotaulukko tarkempiin kokoihin löytyvät netistä. Kiilakavennukset tein joka 2. kerroksella, eli harvemmin kuten ohje neuvoo. Näin kantapää muodostuu nopeammin napakaksi.

Kuviot kehitin päästäni soveltaen. Useimmiten niin, että yksi kuvio on juuri 11 silmukan mittainen. Pari kuviota oli 8 silmukalle, joka sekin menee mukavasti tasan 44 silmukkaan. Kuviokerrosten välissä on yleensä kaksi riviä valkoista ja värissä yksi kerros punaista raitana.












Kommentit

Suositut tekstit