Kimaltava virkattu hattu


Kerroin edellisellä kerralla uudesta myssystä ja tuubihuivistani. Jo silloin epäilin hieman myssyn suurta kokoa. Ja niinhän siinä kävi, että käytössä se oli yhtenään silmillä. Novitan Crystal-lanka ja sen väri olivat kuitenkin niin ihania, että halusin tästä materiaalista hatun tai pipon. Joten purin edellisen myssyn ja aloin tehdä uutta.

Halusin ehkä vähän päänmyötäisempää, hattumaisempaa mallia. Löysin lopulta kivan ohjeen Moda 8/2012 -lehdestä, malli nro 9. Se on tehty teetee Primaverasta, joka on paljon ohuempaa lankaa kuin Crystal. Näinpä ohjeesta tulikin lähinnä viitteellinen.

Virkkasin hatun koukulla nro 6. Aloitin ylhäältä 8 kjs:lla, jotka yhdistin ps:llä renkaaksi. Sitten tein jokaiseen kjs:aan ks:n. Sen jälkeen pari kerrosta *1 ks, 2 ks yhteen s:aan*. Tämän jälkeen taas hieman levennystä, pari kerrosta * 2 ks, 2 ks yhteen s:aan*. Sen jälkeen pari kerrosta taas yhdellä väli-ks:lla lisää ja vielä yhden kerran levennystä. Kun kerroksia oli tehty aloitusrenkaasta alkaen n. 9 cm verran, jätin levennykset sikseen ja jatkoin tasaista ks-spiraalia alas asti. Sinne asti, kun sopivalta tuntui. 

Hatun koristeeksi virkkasin isohkon kukkasen. Sekin meni aika lailla omasta päästä sovellettuna, mutta hieman katselin ideoita kirjasta "Beyond the Square Crochet Motifs". Mm. kuvio # 51 alkoi vähän samaan tyyliin. 

Aika väljä tästä tuli nytkin, mutta eiköhän se silti ole toimivampi kuin edellinen versio. Tykkään!

Kommentit

Suositut tekstit