Naisen kimaltava tuubihuivi ja myssyKyllä naisella pitää olla (vähintään!) yksi uusi kaunis huivi- / hattusetti joka talveksi! Vaikka viimevuotisetkin ovat yhä käytössä ja ihania, niin pitäähän sitä vähän tyyliään ja värejään uudistaa uuteen sesonkiin. ;)

Satuin lokakuussa pyörimään yhdessä tavaratalossa ihan noin muuten vaan. Jostain kumman syystä veri veti lankahyllyn ääreen. Lankoja hypistellessäni käsiin osui Novitan Crystal-langasta  tämä ihana syvänpunainen väri. Paljetitkin ovat kauniin punaisia ja tuovat hillittyä kimallusta lankaan. No ihan pakkohan sitä oli tietysti hankkia. Paksusta langasta (tiheys 10 cm:llä 8 s ja 11 krs, puikot 10-12) tuli helposti uusi pipo ja huivi. 

Ohjetta katselin vähän lehdistäni ja Ravelrystäkin, mutta päädyin lopulta Novitan omaan ohjeeseen. Se oli helppo toteuttaa ja syntyi nopeasti. Myssy on tässä ohjeessa todella iso. Itse en neulonut sitä 28 cm korkeaksi, kuten ohjeessa mainitaan, vaan jätin n. 23-24 cm:iin. Nytkin se on todella väljä, eli jos haluaa päänmyötäisemmän koon, kannattaa jättää alle 20 cm:in. 

Ainoa asia, mikä Crystalissa arvelutti, oli langan koostumus: 51% akryyli / 18% mohair / 18% polyamidi / 13% polyesteri. Eli hyvin keinokuituista. Mietin, että lämmittääkö se riittävästi, jos ei ole selvästi villapohjainen. Mutta koska lanka on niin paksua, niin on tämä lämmin ollut. Ainakin näillä leudoilla etelän syyskeleillä. Ehkä talvemmaksi täytyy tehdä vielä jotain uutta villaista. Jos vaikka kokeilisi jotan uutta tyyliä, kun nyt on tehty kaksi tuubihuivi ja myssymäinen pipo -yhdistelmää. ;) Saa heittää ideoita!

Sen verran paksua Crystal kuitenkin on, etten lähtenyt tekemään siitä sormikkaita tai lapasia. Sen sijaan ostin Lindexistä ihanat ohuet pitkävartiset sormikkaat, jotka ovat täysin samaa punaista väriä. Tosi hauskaa, että juuri sellaiset tulivat eteen! :)

Kommentit

  1. Näitä settejä ei ole koskaan liikaa! Ja punainen on parhaita värejä!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit