Suklaakakku



Onko tämä suklaakakku vai suklainen kuivakakku? Kuiva se ei ainakaan ole, joten nimitys kuivakakku olisi harhaanjohtava. Muttei se kuitenkaan ole suklaatäytekakkukaan. Olkoon ihan vain suklaakakku. Hyvää se kuitenkin oli! Leivoin sen viikonloppuna kummipoikani ja hänen veljensä synttäreille. Ja hyvin teki kauppansa!

Ohje on 19/2012 Kotilidestä (s. 51), Tuovi Holtinkosken Suklaakakku. Alkuperäisessä ohjeessa sekä kakkutaikinaan että kakun kostutukseen menee kaakaolikööriä. Minä laitoin vahvaa kaakaota, koska kyseessä oli kuitenkin lastenkutsut. Tässä minun versioni ohjeesta. Se on aika iso, kuten määristä näkyy. Tein oikeastaan yhden keskikokoisen ja kaksi pienempää kakkua. 

Taikina:
175 g taloussuklaata
400 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
1½ dl vahvaa maitoon tehtyä kaakaota (sis. sekä kaakaojauhetta että kaakaojuomajauhetta)
6 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
4 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa

Kostutus:
1½ dl vahvaa maitoon keitettyä kaakakota

Koristelu:
sulatettua valkosuklaata

Rouhi tumma suklaa veitsellä karkeaksi. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri kulhossa. Lisää joukkoon kaakao ohuena nauhana, koko ajan vispaten. Lisää kananmunat yksitellen, välillä huolellisesti vatkaten.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vähän kerrallaan. Sekoita kevyesti nostellen tasaiseksi taikinaksi.

Voitele huolellisesti iso kakkuvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista 200 C uunissa n. 45-50 min. Kokeile puutikulla kakun kypsyyttä.

Valmista kostukekaakao: kiehauta maito ja kaakaojauheet. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä lautaselle. Lusikoi liemi lämpimän kakun pinnalle. Anna kakun jäähtyä. Koristele sulatetulla valkosuklaalla. 

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua. Säilytä kakku kuvun alla jääkaapissa.




Kommentit

Suositut tekstit