Couscoussalaattia, mozzarellaa ja parmankinkkua


Vuorossa seuraava resepti sarjassamme kesäsalaattien kokeiluja, osa ties-kuinka-mones! 

Tämä syntyi viime viikolla töiden jälkeen ihan vaan sattumalta jääkaapin silloisista antimista. Olin roudannut erinäisiä parveketarvikkeita julkisissa liikennevälineissä, kolhinut hieman itseäni siinä sivussa, väsytti, oli kuuma ja nälkä. Niinpä ei tullut mieleenkään lähteä kauppaan ostosreissulle, vaan tein sen sijaan tutkimusmatkan jääkaapin uumeniin. Sieltä löytyi viikonlopulta ylijäänyttä couscousia, joitakin vihanneksia, sekä kevään teeman mukaisesti mozzarellaa ja parmankinkkua. Oivalliset ainekset!

Tässä kokonaisuus, joka niistä kehkeytyi:

3 dl kypsennettyä couscousia
3 tl punaista pestoa
½ pieni sipuli
kirsikkatomaatteja
mozzarellaa
parmankinkkua
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa

Sekoita couscous, punainen pesto sekä pari ruokalusikallista oliiviöljyä keskenään. Kuori ja pilko sipulinpuolikas pieneksi. Lisää joukkoon. 

Viipaloi mozzarella. Mausta viipaleet ripottelemalla niiden päälle hieman suolaa ja mustapippuria. Halkaise kirsikkatomaatit. 

Asettele lautasille ensin keko couscousseosta. Lisää mozzarellaviipaleita, kirsikkatomaatinpuolikkaita, parmankinkkua ja tuoreita basilikanlehtiä sopivassa suhteessa joukkoon. Pirskottele päälle hieman oliiviöljyä ja halutessasi vielä rouhittua mustapippuria.

Kommentit

Suositut tekstit