sunnuntai 2. kesäkuuta 2013

Vohvelit ja mansikkasalaattia



Oi ihana kesä ja kesäkuu! Täällä taas! <3 

Kesäsunnuntaita vietettiin parvekkeella kukkaloiston keskellä. Viime viikkojen vaiheittaisten siivous- ja kukkaistutusurakointien jälkeen kesähuone on taas käytössä yhtä ihanana kuin ennenkin! Herkkuhetken parvekkeella kruunasivat vohvelit mansikkasalaatin kera.

Vohvelireseptinä käytin suosikkiani, rapeiden vohveleiden reseptiä, jota on esitelty täällä ennenkin. 

Täytteenä oli oivallista mansikkasalaattia, johon sain käytettyä myös ostamani raakoina hieman mauttomat espanjalaiset mansikat:

3 dl mansikoita
1 dl metsämansikoita
2 tl Cointreauta
1 rkl minttusokeria
tuoreita basilikanlehtiä

Leikkaa mansikoista kannat irti. Viipaloi tai paloittele mansikoita hieman, jos ovat kovin suuria. Sekoita mukaan metsämansikat ja lisää Cointreau. Ripottele päälle minttusokeria, joka on kuivatulla mintulla maustettua sokeria. Leikkaa joukkoon myös muutama basilikanlehti. Anna maustua puolisen tuntia. 

Tee sillä aikaa vohvelitaikina ja paista vohvelit. Herkuttele niillä tuoreeltaan, kukin vohveli suoraan raudasta lautaselle. Mansikkasalaatin lisäksi annoksen kruunaa vaniljajäätelö. :)

Aurinkoisia kesäpäiviä! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti