Ananaskakku


Ihanan maukas, mehukas ja keväinen ananaskakku, taattua Eleanora von Smöör -laatua! Tein tätä viikonloppuna vierailulla olleille ystävilleni jälkkäriksi ja teki hyvin kauppansa. Keikauskakku on makea, mehevä ja siinä yhdistyy ihanasti trooppiset ananaksen ja kookoksen maut. Eleanora olikin nimennyt tämän osuvasti Piña Colada -keikaukseksi. Aurinkoisena ja hedelmäisenä se sopii hienosti myös pääsiäisen ajan leivonnaiseksi. Kaiken kukkuraksi vielä helppotekoinen! Kakku on aika makea, joten mielestäni taikinasta voisi hieman vähentää sokeria. Alla kuitenkin ainesosat alkuperäisinä.

Taikina

100 g pehmeää voita tai margariinia
1 3/4 dl ruokokidesokeria (tai vähemmän, 1 dl riittänee myös)
2 kanamunaa
150 g mantelimassaa
2 ½ dl erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl kookoshiutaleita

Täyte

½ tuore ja kypsä ananas
50 g voita
1 dl ruokokidesokeria
2 rkl tummaa rommia

Kuori ananas, halkaise se pituussuunnassa. Poista puumainen sisus. Viipaloi ananas ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi pannussa. Lisää sokeri. Kuumenna keskilämmöllä, kunnes ne sekoittuvat. Lisää pannulle rommi ja ananasviipaleet. Keittele hetki kokoon. 


Jätä täyte pannulle odottamaan taikinan valmistusta.

Vatkaa sokeri ja voi kulhossa...


...sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 


Lisää kananmunat yksitellen, koko ajan vatkaten. 

Raasta mantelimassa. 


Lisää mantelimassa taikinaan ja sekoita. 



Yhdistä toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan, mutta älä enää vatkaa, sekoita vain kevyesti. 


Voitele pyöreä tai pitkänomainen kakkuvuoka. Älä mielellään käytä irtopohjavuokaa, koska täytteen sokersta nestettä valuu sen raoista läpi. Jos ei muuta sopivaa vuokaa ole kuin irtopohjavuoka, niin aseta se pellille tai muuhun astiaan, johon sokerinen neste voi valua, eikä se joudu uunin pohjalle. 

Kaada ananastäyte vuoan pohjalle ja levitä se tasaisesti. 


Levitä taikina täytteen päälle tasaisesti. 


Paista kakkua uunin alatasolla 200 C asteessa n. 30 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin värin ja on tikulla kokeiltaessa kypsää. 

Annan kakun jäähtyä vuoassa hetki, mutta ei liian kauan, jotta täyte ei jämähdä pohjaan. Kokeile veitsellä, että kakun reunat ovat irti vuoasta. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja kumoa kakku ylösalaisin. Ja toivo, että se irtoaa vuoasta kauniisti. ;)


Kakun voi tarjoilla esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa. Koska kakku on makea, myös happamampi lisuke voi toimia hyvin, kuten rahka tai jogurtti. Minä tarjoilin tätä kookoksenmakuisen soijajogurtin kanssa ja hyvältä maistui!


Kommentit

Suositut tekstit