Koralliriutta piparkakusta


Joulukuu alkaa aina piparkakkupuuhilla. Ne tuoksut, koristelu ja tekeminen tuovat joulutunnelmaa kotiin.

Vuosien varrella olen tehnyt piparkakkutaikinasta perinteisiä taloja, majakan kalliorantoineen sekä taikametsän. Tänä vuonna päätin yhdistää kaksi rakasta asiaa yhteen: leipomisen ja merenalaisen maailman. Syntyi koralliriutta piparista!

Kalat ja merihevoset löytyivät valmiina muotteina, rausku oli helppo pitää itse. Saadakseni näyttäviä koralleja, päädyin tekemään vapaalla kädellä ison pöytäkorallin tukirakenteineen. Pienempiä taas innovoin mm. lehtimuotin avulla. Tähti- ja kruunumuottien pohjalta sain pystyssä pysyviä, kun laitoin limittäin ylhäältä ja alhaalta tulevat lovet.

Koristelussa käytin paljon eri värejä, koska värikäs on oikea riuttakin. Kalat saivat keltaista, rauskut hopeaa ja sinisistä, korallit vihreää ja sinistä. Tähtikoralleihin laitoin mustaa ja kultaa, samaa toistin niihin piiloutuvissa merihevosissa. Hyvin maastoutuvat turvaan sinne.

Taikinana käytin kaupan valmista pakastetaikinaa, yhteensä 500 g riitti näihin kuvioihin sekä pohjaan. Korallihiekka riutan pohjalla on siivilän läpi ripoteltua tomusokeria.






Kommentit

Suositut tekstit