Luumuiset rahkatortut


Ehdotus joulun kahvipöytään: rahkalla ja luumulla täytetyt joulutortut. Jotain tuttua jouluista, jotain kesäisistä kahvipöydistä tuttua. rahkatäytettä ja raikkautta tuovia marjoja. Ehkä tämä on se kesä joulun keskellä. Valmistaikinalla ja valmiiksi maustetulla rahkalla tortut myös syntyvät hyvin vaivattomasti. Ohje neljälle herkkusuulle.

rypsiöljyä
2 levyä voitaikinaa/torttutaikinaa
3/4 dl luumumarmeladia
1,5 dl luumun makuista rahkaa
marjoja (boysenmarjoja, kirsikoita, vadelmia ym.)

Sulata pakastetaikina. Jaa se neljään osaan. Sipaise hieman öljyä neljän annosvuoan pohjalle ja reunoille. Painele taikina vuokiin, tee myös reunat. Laita jokaiseen vuokaan luumumarmeladia n. 2 tl. l. Levitä tasaisesti. Lisää päälle n. 2 rkl luumurahkaa.

Paista uunissa 200 C asteessa n. 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla.










Kommentit

Suositut tekstit