Luumuinen Schwarzwaldin kakku


Leivoin joulun kahvipöytään upean luumuisen ja tumman suklaisen Schwarzwaldin kakun. Suklaan, kirsikkahillon ja kanelisen luumurahkan yhdistelmä on erinomainen. Ohjeen löysin Valiolta, uskoisin, että aika suosittu kakku tänä vuonna. 

Kakku on todella helppo leipoa, koska siinä yksinkertaisesti vain sekoitetaan ainekset yhteen, ilman vaahdottamisia ja erityisiä kommervenkkejä. Kakku on suuri, siitä tulee helposti 15 tuhtia palaa, joten suosittelen puolittamaan ohjeen pienemmälle porukalle.

Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
4 dl hienoa sokeria
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl ruokasoodaa
2 kananmunaa
1 dl sulatettua voita tai margariinia
4 dl maitoa

Täyte:
kirsikkahilloa
2 prk (á 200 g) luumun ja kanelin makuista rahkaa
2 dl kuohukermaa
½ dl mustaherukkamehua
50 g tummaa suklaata
koristehiutaleita tai helmiä

Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää koko ajan sekoittaen munat, sulatettu rasva ja maito. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (läpimitta n. 22 cm).

Paista uunin alatasolla n. 45 - 60 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Kakku voi jäädä hieman kosteaksi ennemmin kuin liian kuviaksi. Annan kakun jäähtyä hyvin.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon rahka. Raasta suklaata pieniksi lastuiksi.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta kutakin osaa ensin hieman mustaherukkamehulla. Levitä sitten väliin kirsikkahilloa, rahka-kermatäytettä sekä suklaamuruja. Täytä kaikki välit samoin. Lisää lopuksi päälle hieman hilloa, rahkakermaa ja suklaata. Koristele vielä esimerkiksi talvisilla lumitähdillä, niin saa myös Schwarzwaldin metsä kauniin lumihunnun. :)






Kommentit

Suositut tekstit