Amerikkalainen omenapiirakka - Apple Pie


Selasin tuossa jokin aika sitten blogini omenaleivonnaisia. Olin erittäin hämmästynyt, että siellä ei ollutkaan tätä amerikkalaisen omenapiirakan reseptiä! Ihmettelin suuresti, miten voi olla, etten muka ole koskaan aikaisemmin kirjoittanut tästä. Tämä on nimittäin ollut meidän perheen perusresepti, kaikkien omenapiirakoiden äiti, se ainoa oikea omenapiirakka, jota myös ystäväni ovat lapsina meillä oppineet syömään. Ilmeisesti pidin itsestään selvänä, että piirakan ohje olisi ollut täällä ensimmäisten reseptien joukosta. My apologies! Nyt on korkea aika korjata tilanne ja jakaa tämä herkku kanssanne! Ohjeesta tulee sopiva läpimitaltaan 20 cm olevaan pyöreään vuokaan, tee suurempaan 1,5 kertaisena.

Pohja:

100 g voita tai margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
hyppysellinen suolaa 
2 rkl vettä

Täyte:

6 keskikokoista omenaa
3/4 dl sokeria
1,5 tl jauhettua kanelia
1/4 tl jauhettua muskottipähkinää

Nypi rasva, jauhot, sokeri ja suola keskenään kulhossa murumaiseksi. Lisää vesi ja puristele taikina yhdeksi möykyksi. Anna levätä jääkaapissa n. 10-15 minuuttia, niin siitä tulee leivottavampaa.

Kuori omenat. Poista siemenkohdat ja viipaloi omenat. Sekoita joukkoon sokeri, kaneli ja muskotti.

Ota taikinasta 2/3 ja kauli siitä pyöreään piirakkavuokaan (läpimitta 20 cm) pohja ja noin 2-3 cm:n reunat. Kaada omenat päälle. Niitä ei tarvitse erikseen asetella, kunhan nyt suurin piirtein saman verran on kaikkialla. Kauli jäljellä oleva 1/3 taikinasta kanneksi. Nosta se piirakan päälle ja painele reunoistaan kiinni pohjan reunoihin. Tee kanteen muutama viilto tai kuvio.

Paista uunissa 200 C asteessa n. 40 minuuttia, kunnes piirakka on kauniin kullanruskea. Nauti lämpimänä jäätelön kanssa! Enjoy!










Kommentit

Suositut tekstit