Kesäkurpitsalasagne


Jälleen yksi kesäkurpitsaresepti! Ja voin luvata, ettei ole vielä tämän syksyn viimeinenkään. ;-) Satokausikalenteri on hurmannut tässä loppukesästä maailman helpoimmalla lasagnella. Se tosiaan kyllä oikoo monta arkikokkauksessa työlästä mutkaa, kuten valkokastikkeen tekemisen. Neljän perusainesosan (tomaattikastike, lasagnelevyt, kesäkurpitsa ja juusto) lisäksi sitä voi tuuunailla tahtonsa mukaan, kuten tässä versiossa, jossa lisäsin joukkoon tummaa soijarouhetta. 


Ohje kuudelle.

2 keskikokoista tai yksi to-del-la iso kesäkurpitsa
2 tölkkiä (a 400 g) tomaattimurskaa tai tomaattista pastakastiketta
3 dl tummaa soijarouhetta
300 g kermajuustoa
suolaa ja mustapippuria 

Sekoita soijarouhe tomaattimurskaan/-kastikkeeseen ja anna turvota sillä aikaa, kun teet muut valmistelut. Raasta juusto. Leikkaa kesäkurpitsasta juustohöylällä pitkittäin siivuja. 

Voitele uunivuoka. Laita pohjalle tomaattikastiketta, lisää seuraavaksi kesäkurpitsaa ja sen päälle hieman suolaa ja pippuria, sitten juustoraastetta ja lasagnelevyt. Jatka tässä järjestyksessä niin, että päällimmäiseksi jää tomaattikastike lasagnelevyjen päällä. Ripottele päälle vielä juustoa. 

Paista 180 C asteessa n. 30 minuuttia ja anna sen jälkeen vielä vetäytyä 10 minuuttia. 









Kommentit

Suositut tekstit