Porkkana-linssisalaatti


Yksi uuden suosikkini Brunssikirjan monista hyvistä ohjeista on marokkolainen porkkana-linssisalaatti. Se pääsi tänään testaukseen rakkaiden ystävien kokoontuessa sunnuntai-iltapäivänä. Kai sitäkin voi brunssiksi vielä siihen kellonaikaan sanoa. Tässä oma versioni kuudelle.


10 pientä/keskikokoista porkkanaa
1 punasipuli
1 pieni fenkoli
1 tl punaista dukkah-mausteseosta
½ tl chilimausteseosta
2 rkl juoksevaa hunajaa
½ tl juustokuminaa
½ sitruunan mehu
suolaa
oliiviöljyä
2-3 lehtikaalin lehteä
2 dl belugalinssejä
150 g fetajuustoa
2 rkl balsamicoa
4 rkl oliiviöljyä
1 dl pilkottua lehtipersiljaa

Huuhtele linssit hyvin ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan. Itse tykkään hyvin pehmeistä linsseistä, joten laitoin jo yöksi likoaamaan veteen jääkaappiin. Keitin 30 min, vaikka pakkauksen mukaan 15 min olisi riittänyt.

Pilko porkkanat pitkittäin, paloittele sipuli lohkoiksi ja fenkoli mukaviksi paloiksi. Laita leivinpaperille uunipellille. Lisää dukkah, chili, hunaja, juustokumina, sitruunan mehu, suola ja pieni roiskaus oliiviöljyä. Pyörittele mausteet hyvin juureksiin ja vihanneksiin. Paista 200 C uunissa 30 minuuttia. Lisää 10 minuuttia ennen loppua pieneksi revitty lehtikaali. 

Sekoita linssit ja vihannekset keskenään salaattikulhossa. Sekoita balsamico ja oliiviöljy keskenään ja lisää salaattiin. Murentele päälle feta ja pilko kunnolla lehtipersiljaa. 







Kommentit

Suositut tekstit