Kesäkurpitsarieskat


Kesäkurpitsasato on tänä vuonna ollut hurja! Monilla sitä puskee nyt niin paljon, että käyttötarkoituksia on vaikea keksiä. Tässä yksi erinomainen vinkki, joka on muunnelma Isyyspakkauksen reseptistä. Ohjeesta tulee neljä rieskaa.

200 g kesäkurpitsaa
1/4 tl kuivattua timjamia
½ dl vettä
½ dl maustamatonta kaurajogurttia (tai tavallista, tai piimää)
½ tl suolaa
1,5 dl kaurahiutaleita
1,5 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta

Kuori ja lohko kesäkurpitsa. Lisää kattilaan timjamin ja veden kanssa, keitä kypsäksi. 



Soseuta kesäkurpitsat ja anna soseen jäähtyä. 

Lisää soseeseen jogurtti, suola, kaurahiutaleet, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita taikinaksi. 



Nostele taikina pellille leivinpaperin päälle keoiksi. Taputtele ne jauhojen avulla vajaan sentin korkuisiksi litteiksi rieskoiksi. Pistele haarukalla. 



Paista 250 C uunissa n. 15 minuuttia. Herkuttele lämpiminä, voin ja juuston kanssa. 

Kommentit

Suositut tekstit