Kana-paprikapiirakat


Sukujuhlien herkkupöytään tuli tilaus tehdä jotain pieniä suolaisia piiraita, toivetäytteenä kana. Eli tuumasta toimeen. Hiivataikinakuori sai sisälleen paprikaisen broileritäytteen. Ohjeesta tuli 36 pientä piirasta, eli kolme pellillistä. Isompia olisi ehkä tullut hieman yli 20 kappaletta. 

Taikina:
3 dl vettä
½ tl suolaa
1 rkl siirappia
6-7 dl sämpyläjauhoja
½ pss kuivahiivaa
1,5 dl rypsiöljyä

Täyte:
400 g broilerin jauhelihaa
2 punaista suippopaprikaa
2 - 3 kevätsipulia varsineen
½ pkt pekoni-sipulituorejuustoa
1 tl tuoretta salviaa
½ tl chilimausteseosta
hyppysellinen cayennepippuria
suolaa
mustapippuria

Voiteluun:
kananmuna

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää vesi ja siirappi. Lisää n. 4 jauhoja ja kuivahiiva. Vaivaa taikinaa n. 10 minuuttia, niin siihen muodostuu hyvä sitko. Lisää loput jauhot vähitellen ja vain sen verran, että taikinasta tulee sopivasti käsiteltävää. Vaivaa lopuksi öljy taikinaan. Anna kohota lämpimässä ja vedottomassa paikassa n. 50 minuuttia.

Valmista sillä aikaa täyte. Ruskista broilerin jauheliha pannulla, tilkassa oliiviöljyä. Poista paprikoista siemenet ja pilko hyvin pieneksi. Lisää pannulle broilerin joukkoon ja anna kypsyä. Ota pois lämmöltä ja kaada kulhoon. Pilko sipulit varsineen ja sekoita joukkoon. Lisää tuorejuusto, suola, pippuri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi.

Nosta kohonneesta taikinasta sopiva kimpale ja kaulitse se jauhotetulla pöydällä ohueksi. Ota sydämenmuotoisella piparkakkumuotilla siitä paloja. Aseta joka toiselle palalle n. 2 tl täytettä ja paina kevyesti toinen sydän kanneksi. Ummista reunoista sormilla tai pientä haarukkaa apuna käyttäen. Leivo ylijääneet taikinanriekaleet aina seuraavaan satsiin mukaan. 

Nostele piiraat uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele rikotulla kananmunalla. Paista 225 C uunissa keskitasolla n. 10 - 15 minuuttia. Piiraat ovat parhaita lämpiminä, kuten hiivataikinaleivonnaiset yleensäkin. 




Kommentit

Suositut tekstit