Minttusokerilla maustettu hedelmäcocktail




Näin kesäaikoina kaipaa raikkaita helppoja herkkuja. Tässä malliesimerkki sellaisesta. Sopii välipalaksi, jälkiruoaksi, aamiaseksi, iltapalaksi, retkelle, parvekkeelle tai kotikeittiöön. Yksinkertainen ja raikas, mintulla ja basilikalla maustettu hedelmäcocktail. Voi nauttia sellaisenaan tai, kuten minä, (soija)jogurtin kanssa. Sopii myös jäätelölle, vanukkaille ym. kaveriksi

Minttusokeri
Annoksen jujuna on itse tekemäni minttusokeri, joka on oivallinen tapa säilöä jo hieman nuupahtamaan päässyttä tuoretta minttua.  Sen voi toki korvata ihan oikealla tuoreella mintulla ja sokerilla, mutta minä käytin tätä, koska sitä sattui kaapissa olemaan. Minttusokeri tehdään kaikessa yksinkertaisuudessaan näin: laitetaan omaan makuun sopiva määrä tuoretta minttua ja sokeria keskenään lasipurkkiin. Annetaan sokerin maustua kaapissa kaikessa rauhassa. Käytetään erilaisiin jälkiruokiin, leivonnaisiin ynnä muualle, mihin halutaan suloista ja hienovaraista mintun makua. 



Hedelmäcocktail
pari kypsää omenaa, omaa suosikkilaatuasi
pari kypsää päärynää, nekin omaa suosikkilaatuasi
n. 1 rkl tuoretta basilikaa
minttusokeria maun mukaan
(halutessasi myös n. 1 rkl tuoretta minttua)
(soija)jogurttia
Kuori hedelmät ja pilko ne pieneksi. Silppua basilika (ja minttu). Sekoita hedelmät, yrtit ja sokeri. Anna tekeytyä hetken aika ja nauti. 



Kommentit

Suositut tekstit