Pinaattiempanadat



Kesäinen Katalonian matka on jäänyt ruokamieleen kummittelemaan! Pidin sen innoittamana syksyn alussa ystävilleni tapas-juhlat, joiden menyytä suunnittelin pitkään. Juhlista ja niiden kaikista herkuista lisää myöhemmin, mutta yksi onnistuneimpia tarjoomuksia oli omasta mielestäni anjoviksella ja pinjansiemenillä maustetut pinaattiempanadat. Todella loistava yhdistelmä: anjoviksen suolaisuus ja syvyys täydensi pinaatin pehmeyttä, pinjansiemenet tuovat rakennetta ja makua lisää. Suosittelen!

Resepti on hieman varioitu versio matkalta ostamastani kirjasta:


Kuten alla olevasta reseptistä huomaa, hyödynsin valmiita pakastetuotteita nopeuden ja helppouden vuoksi. Mutta tottakai voi yhtä hyvin käyttää tuoretta pinaattia, joka voi olla jopa parempaa. Lehtitaikinan voi korvata itsetehdyllä voitaikinalla. Tässä ohje n. 20-25 pienelle empanadalle, n. 15 suuremmalle.

valmista lehtitaikinaa
3 pss pakastepinaattia
½ dl pinjansiemeniä
1-2 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä
10 anjovisfileetä
mustapippuria
kananmunaa voiteluun

Sulata pinaatti huoneenlämmössä tai nopeammin mikrossa. Valuta ylimääräinen neste hyödyntäen kahvisuodatinpussia. Ota myös taikinalevyt ajoissa sulamaan. Paahda pinjansiemeniä kuivalla pannulla, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Ota pois jäähtymään. Kuori ja pilko valkosipuli pieneksi. Kuullota öljyssä. Lisää valutettu pinaatti sekä anjovisfileet. Anna anjoviksen sulaa hiljalleen. Ota pois pannulta ja sekoita joukkoon paahdetut pinjansiemenet. Mausta mustapippurilla. Ylimääräistä suolaa ei tarvita, koska anjovis tuo suolaisuutta. 

Kaulitse sulanutta lehtitaikinaa hieman ohuemmaksi. Ota pyöreällä muotilla taikinasta paloja ja laita pari teelusikallista täytettä kullekin pyörylälle.


Sulje pasteijat puolikuiksi. Nosta pellille ja voitele kananmunalla ennen paistamista. Paista 200 C asteessa n. 10 minuuttia.

Pasteijat kannattaa painella kunnolla kiinni, jos ei halua, että pasteijat eivät aukea uunissa. Näin kävi minulle. ;) Maku on silti yhtä hieno!








Kommentit

  1. Barcelonan matkoilla tuntuu olevan tuollainen vaikutus.
    Teki ison vaikutuksen myös meihin. Makumaailmaa on muisteltu ja maisteltu pitkin vuotta.

    Ja parasta on, että juuri ne yksinkertaisimmat jutut maistuvat parhaalta.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit