Mökkeilyä Paraisilla

Kesä ja loma! smiley Heti loman alkuun ampaisimme Turun saaristoon mökille, joka sijaitsee tätä nykyä Paraisilla, entisessä Iniössä. Tässä lomatunnelmia maisemien ja tietysti mökillä ja mökkimatkalla nautittujen herkkujen muodossa.


Matkalla kahvittelimme Salon Halikossa Design Hillillä.Erinomaiset jäätelöt ja kahvi! Sekä pöytiintarjoilu. smiley 


Jokaiseen annokseen kuuluivat myös suklaaseen dipatut viinirypäleet. Ensin katsoin, että onpa jännä yhdistelmä... oliivejako siinä on suklaaseen kastettuna. Se olisikin ollut aika eksoottista. Rypäleitä olivat!Yövyimme yhden yön Turussa ja nautimme suuresti olostamme. Söimme aivan ihanan illallisen Sergio -nimisessä italialaisessa ravintolassa aivan Aurajoen rannalla. Kamera jäi valitettavasti hotellille, joten joudutte tyytymään sanaani, että hyvää oli! Etenkin jättikatkaravut, joita söin alkupalaksi. Käykää itse kokeilemassa! 


Aamulla sitten torivierailun jälkeen saaristoon. Säät vaihtelivat suuresti: joka toinen päivä satoi ja/tai tuuli, joka toinen oli poutaa. Rentouttavaa oleskelua silti, kirjojen, lautapelien ja neuletyön kanssa. smiley


Ensimmäisenä mökkipäivänä piti tehdä kaikenlaista majoittumiseen liittyvää käytännön juttua, joten ruoan oli hyvä valmistua nopeasti. Näppärästi syntyikin jo perinteeksi muodostunut ensimmäisen päivän mökkiwokki! Siihen meni nuudeleita, kanasuikaleita, parsakaalia ja paprikaa.Turusta torilta olimme napanneet mukaan päiväkahvin kaveriksi tällaisia sarvia. Kuori oli aika rapsakkaa, sisällä erittäin makea vaahto ja reunuksissa suklaata. Minusta olivat vähän ällömakeita, mutta muulta mökkijoukolta saivat aika hyvät pisteet:
Koska tänä vuonna matkassa oli myös Kalastaja, niin yhdeksi yöksi laskimme verkot mereen. Sateisella säällä kala kuulemma myös syö hyvin. Ja tuulisella säällä verkot menevät sotkuun helposti, joten ihan kaikkea ei voi saada. wink Kalaa tuli kuitenkin, särkiä ja ahvenia!Särjet päästimme takaisin mereen, mutta ahvenet päätyivät savustettaviksi. Voi veljet, herkkua ne olivatkin. Ruotoisia, mutta hyviä, nam!Yhtenä iltana innostuin kuvailemaan vähän maisemia. Tässä maksaruohoa (sitähän se on, eikö?).Ja hauska jäkäläotos:
Niukoistakin oloista ponnistaa uutta elämää:Tuulista huolimatta, pää pystyssä:Parina poutapäivänä pääsimme myös grillaamaan: pannulle päätyi kasviksia eri muodoissaan, mm. munakoisopihvejä, sipuleita ja maissintähkiä. Ja myös makkaraa sekä aina niin ihanaa halloumia.Ja tottakai mökillä paistettiin myös lettuja! cheekyOlipa ihana reissu!. Kiitos osallisille! smiley
(Julkaistu vanhassa blogissani 2.7.2012)

Kommentit

Lähetä kommentti

Suositut tekstit