lauantai 17. elokuuta 2013

Aamiaismunakas kesäkurpitsalla ja kinkulla


Ihana lauantaiaamu ja pitkät aamu-unet. :) Noustua hiljalleen keittiöön herkkuaamiaisen laittoon. Aikomus oli paistaa vähän kananmunaa ja ehkä kinkkuakin leivän päälle. Olin ottamassa jotain jääkaapista, kun silmiini osui eilisistä kesäkurpitsaletuista ylijäänyt kesäkurpitsanpuolikas. Sitten se ajatus siitä jatkui ja lopulta päädyin tekemään kesäkurpitsa-purjo-kinkku-munakasta Tässä ohje kahdelle

n. 150 - 200 g kesäkurpitsaa
pieni pala purjoa
100 g kinkkua
2 kananmunaa
pari rkl juustoraastetta
mustapippuria
suolaa
öljyä paistamiseen

Raasta kesäkurpitsa, leikkaa purjo viipaleiksi ja pilko kinkku pieniksi paloiksi. Kuullota öljyssä pannulla. Ainekset voivat saada hieman väriäkin.


Mausta suolalla ja mustapippurilla. Riko kananmunat erillisessä lasissa. Kaada pannulle täytteiden päälle ja alenna hieman lämpöä.



Anna kypsyä hiljalleen. Älä sekoita tai kääntele enää tässä vaiheessa. Ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta (esim. emmentalia).




Nauti munakas sellaisenaan tai leivän päällä, kuten minä. Tästä kuvasta muuten näkee hyvin munakkaan ala- ja päälipuolen:


Tästä lähtee hyvä päivä!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti