Gabriel 1763 Porvoossa
Raaseporin retkeä edeltävänä
päivänä suuntana oli Länsi-Uudenmaan sijaan Itä-Uusimaa ja
Porvoo. Olipa helteinen lauantai se! Kummitytön ja perheensä kanssa
kävelimme vanhassa Porvoossa. Löhöilimme puistossa viltillä
leikkimässä, söimme jäätelöä ja tietysti myös söimme.
Lounaalle päädyimme Gabriel
1763 -nimiseen ravintolaan.
Ruokalistalla oli toki salaatteja ja
muuta kesäisen raikasta, mutta jotenkin vaan päädyimme kaikki
tilaamaan pizzaa. Ja mitä pizzoja ne olivatkaan! Tilasimme kaikki
eri pizzat ja jaoimme ne keskenämme. Näin kaikki pääsivät
maistamaan usempaa. Pohjat olivat aika tuhteja ja niin olivat myös
täytteet.
Tässä "Joki", joka
sisälsi kylmäsavulohta, kirjolohenmätiä, crème fraîchea,
grillattua artisokkaa, tilliöljyä, purjoa, tilliä sekä juustoa.
Se oli ehkä pizzoistamme raikkain. Erityisesti crème fraîche teki
kivan säväyksen.
Menusta hyppäsi myös heti silmään
"Rautakauppa", jossa oli savuporoa, tatteja, paahdettua
valkosipulia, pinjansiemeniä, savustettua chilikastiketta,
rosmariinia, tomaattikastiketta ja juustoa. Oli voimakkaan makuinen,
mutta hyvä.
Ehkä jännin
valinta oli "Jubilee", joka sisälsi possunkylkeä,
pekonia, chorizoa, chiliä, suolakurkkua, smetanasinappia,
tomaattikastiketta ja juustoa. Se possunkylki oli tosi hyvää!
Kuten arvata
saattaa, olimme lievästi sanottuna ähkyssä näiden jälkeen.
Lounaan jälkeen olikin hyvä vyöryä puistoon löhöilemään. Ja
jäätelölle. :)Suosittelen Gabriel 1763:ea lämpimästi, jos haluaa vähän erilaisia pizzoja perinteisten italialaisten ohelle. Pizzapuritaanit eivät ehkä näille lämpene, mutta minusta oli kiva kokeilla uusia makuja pizzassa.
Tästä tuli muuten blogini ensimmäinen ravintola-arvostelu, olemme siis syksyn tullen uuden äärellä.
Kommentit
Lähetä kommentti