Gabriel 1763 Porvoossa


Raaseporin retkeä edeltävänä päivänä suuntana oli Länsi-Uudenmaan sijaan Itä-Uusimaa ja Porvoo. Olipa helteinen lauantai se! Kummitytön ja perheensä kanssa kävelimme vanhassa Porvoossa. Löhöilimme puistossa viltillä leikkimässä, söimme jäätelöä ja tietysti myös söimme. Lounaalle päädyimme Gabriel 1763 -nimiseen ravintolaan.
 
Ruokalistalla oli toki salaatteja ja muuta kesäisen raikasta, mutta jotenkin vaan päädyimme kaikki tilaamaan pizzaa. Ja mitä pizzoja ne olivatkaan! Tilasimme kaikki eri pizzat ja jaoimme ne keskenämme. Näin kaikki pääsivät maistamaan usempaa. Pohjat olivat aika tuhteja ja niin olivat myös täytteet.

Tässä "Joki", joka sisälsi kylmäsavulohta, kirjolohenmätiä, crème fraîchea, grillattua artisokkaa, tilliöljyä, purjoa, tilliä sekä juustoa. Se oli ehkä pizzoistamme raikkain. Erityisesti crème fraîche teki kivan säväyksen.

 


 

Menusta hyppäsi myös heti silmään "Rautakauppa", jossa oli savuporoa, tatteja, paahdettua valkosipulia, pinjansiemeniä, savustettua chilikastiketta, rosmariinia, tomaattikastiketta ja juustoa. Oli voimakkaan makuinen, mutta hyvä.

 


 

Ehkä jännin valinta oli "Jubilee", joka sisälsi possunkylkeä, pekonia, chorizoa, chiliä, suolakurkkua, smetanasinappia, tomaattikastiketta ja juustoa. Se possunkylki oli tosi hyvää!

 


 
Lapselle tarjolla oli "Napero"-pizza, johon sai itse valita täytteet. Kummityttö halusi  omaansa kinkkua.


Kuten arvata saattaa, olimme lievästi sanottuna ähkyssä näiden jälkeen. Lounaan jälkeen olikin hyvä vyöryä puistoon löhöilemään. Ja jäätelölle. :)

Suosittelen Gabriel 1763:ea lämpimästi, jos haluaa vähän erilaisia pizzoja perinteisten italialaisten ohelle. Pizzapuritaanit eivät ehkä näille lämpene, mutta minusta oli kiva kokeilla uusia makuja pizzassa.

Tästä tuli muuten blogini ensimmäinen ravintola-arvostelu, olemme siis syksyn tullen uuden äärellä.


Kommentit

Suositut tekstit