Halstrattuja ahvenia Raaseporissa








Ihanan kesän ruokaretkiin ja -tunnelmiin on kiva palata vielä kuvien myötä. Kesäloma päättyi parisen viikkoa sitten huippuviikonloppuun etelärannikolla. Ystävien kanssa veneiltiin Raaseporissa aivan uskomattoman kauniissa kesäsäässä. Joka kerta, kun olen mukana ollut, on paistanut aurinko ja meri ollut tyyni. Uskon siis, että sellaista siellä on aina.





Eväät haimme Sandnäsudd Butikista, eli pienestä venesataman ruokakaupasta. Maissien, makkaroiden, munkkien ja kotoa mukaan otetun kesäkurpitsan päätyessä eväskoriin nautimme tietysti myös jätskit kaupan portailla.

Sitten veneellä retkisaareen. Uiminen oli hurjien hommaa viileässä vedessä, mutta pienesti uskaltauduin silti minäkin kastautumaan. Kauaa ei tarvinnut ystävän onkia, kun jo alkoi ahvenia merestä nousemaan, yksi toisensa perään. Ne päätyivät matkagrilliin ja halstrattavaksi.


Kylläpä maistuikin hyvälle! Ahvenien laittaminen ruoaksi oli hyvin yksinkertaista. Ne perattiin ja joka puolella rouhittiin sitruunapippuria. Yksinkertaista ja hyvää!








Kommentit

Suositut tekstit