Saaristolaisleivät savulohitäytteellä


Itsenäisyyspäivän juhlissa tarjottiin myös näitä erinomaisia pieniä lohitäytteisiä saaristolaisleipiä. Nämä olivat oikeastaan oma suosikkini pöydässä, pehmeä ja ihanan yrttinen lohitäyte sekä maukas saaristolaisleipä olivat nappiyhdistelmä. Mietin tätä tehdessä ja yrttejä nuuhkiessa, että kyllä yksi suomalaisen ruokakesän ykköstuoksuista minulle on tilli. Muutama oksa tuoretta tilliä, niin ihan kuin oltaisiinkin juhlimassa itsenäisyyspäivän sijasta juhannusta meren rannalla! :)

Näillä ohjeilla pääsette tekin kesäisiin tunnelmiin.

300 g lämminsavulohta (voi käyttää halutessaan myös kylmäsavulohta)
1 keskikokoinen punasipuli
3-4 rkl  tuoretta ruohosipulia
3-4 rkl tuoretta tilliä
1 dl crème fraîchea
suolaa
mustapippuria
saaristolaisleipää

Sekoita lohi kulhossa haarukalla pienemmäksi. Kuori ja pilko punasipuli. Leikkaa yrtit saksilla. Lisää yrtit, sipuli ja crème fraîche täytteeseen. Sekoita kevyesti haarukalla nostellen. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Maistele ja lisää tarvittaessa yrttejä, sipulia tai mausteita.

Leikkaa saaristolaisleivästä n. 1 cm leveitä viipaleita. Levitä lohitäytettä niille paksulti. Leikkaa viipaleet vielä neljään osaan, juuri sopiviksi tarjottaviksi suolapaloiksi. Koristele yrteillä - tai kuten minä eilen - pienillä Suomen lipuilla.

Hyviä juhlahetkiä!Kommentit

Suositut tekstit