Poro-karpalorullat


Onnea Suomi 95-vuotta! Juhlimme eilistä itsenäisyyspäivää iloisesti ystävien kanssa. Tarjolle olin tehnyt hieman Suomi-aiheisia suolapaloja ja makeita. Ajatukseni oli, että yhdeksi suolaiseksi palaksi halusin jotain savuporosta. (Siitäkin huolimatta, että olen ihan vast'ikään syönyt sitä erinomaisessa keitossa.) Etsiskelin reseptiä, mutten oikein löytänyt sopivaa. Luotin kuitenkin siihen, että inspiraatio tulee, kunhan kauppaan pääsen. Ja niinhän se tekikin. Siellä silmiini osui kuivattuja karpaloita ja se oli siinä. Karpalot ja poro siis muodostavat tämän suolapalan ytimen, reseptistä tulee n. 20 palaa:

100 g kylmäsavuporoleikkelettä
1 dl kuivattuja karpaloita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 rkl crème fraîchea
½ tl sinappia
mustapippuria
(hyppysellinen suolaa)
lapinrieskaa

Valmista ensin täyte. Leikkaa kylmäsavuporo pieneksi. Pienennä myös kuivattuja karpaloita veitsellä. Sekoita ja lisää joukkoon tuorejuusto, crème fraîche ja sinappi. Mausta pippurilla. Maista, tarvitaanko suolaa, kylmäsavuporo kuitenkin on melko suolaista. Lisää sitä tarvittaessa. Sekoita.

Levitä porotäytettä paksulti kahdelle (halkaisijaltaan n. 20 cm kokoiselle) rieskalle. Rullaa tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rullasta n. 2 cm levyisiä paloja ja asettele ne tarjoiluastialle. Koristele vielä kuivatuilla karpaloilla. Itsenäisyyspäivän kunniaksi laitoimme paloihin vielä Suomen liput ja poksautimme oheen kuohuvaa!Kommentit

  1. Ruokapöytä on tosi nätisti koristeltu! Ja varmasti myös ruoka oli hyvä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Suositut tekstit