Sämpylät aamuksi


Voiko herätä ihanampaan aamuun kuin sellaiseen, jolloin on tarjolla uunituoretta leipää? Mmmm! <3

Se on helpompaa kuin luulisikaan, jos tekee taikinan ja sämpylät valmiiksi jääkaappiin jo edellisenä iltana. Näin älysin tehdä viime perjantaina, joten lauantaiaamu oli yhtä juhlaa! 
Taikina oli ihan helppo tavallinen sämpylätaikina:

2,5 dl vettä
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
n. 2 dl sämpyläjauhoja
n. 2 dl vehnäjauhoja
½ pss kuivahiivaa
½ dl rypsiöljyä

Liuota suola ja hunaja veteen. Sekoita jauhot ja hiiva keskenään ja lisää vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaan hyvä sitko, kuten on aiemminkin todettu. Lisää loput jauhot ja sekoita. Kaada lopuksi joukkoon öljy ja sekoita. 

Muotoile taikinasta sämpylöitä suoraan pellin ja leivinpaperin päälle. Minä tein tällä kertaa vähän tällaisia sarvenmuotoisia sämpylöitä. Laita sämpyläpellillinen jääkaappiin yöksi. 

Aamulla nostata ensin 30 min. 50 C -asteisessa uunissa. Sitten paista sämpylöiksi normaalisti 225 C asteessa. Talon täyttää ihana sämpyläntuoksu ja varmasti herättää nukkujat mukavasti. :)

Sitten vain aamiaispöytään ja syömään! :)







Kommentit

Suositut tekstit