sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Sinihomejuusto-piparkakkukiekot


Sehän on hyvin tunnettua, että piparkakut ja sinihomejuusto maistuvat hyvältä yhdessä. Näissä kiekoissa ne on leivottu jo valmiiksi yhteen, sieviksi ja hyvänmakuisiksi kekseiksi. Ja ovat muuten ihan älyttömän helppotekoisia ja nopeita valmistaa, koska näissä voi käyttää kaupan valmista piparkakkutaikinaa. Ohje on Kotivinkin Jouluherkut-lehdestä vuodelta 2009 ja siitä tulee n. 50 - 60 kiekkoa.

1 pkt (150 g) valmista pakastepiparkakkutaikinaa
2 dl valmista sinihomejuustomurua
2 rkl smetanaa
4 tl maissitärkkelystä.

Sulata piparkakkutaikina pakkauksen ohjeen mukaisesti. Kiekot kannattaa leipoa kahdessa erässä, jolloin taikina on käsiteltävämmän kokoinen. Kauli siis puolet taikinasta ohuehkoksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Sekoita sinihomejuustomurujen joukkoon smetana ja maissitärkkelys. Levitä puolet massasta ensimmäisen kaulitun piparkakkutaikinasuorakulmion päälle. Levitä tasaisesti, myös reunoille asti. Kääri levy rullalle leveältä sivulta alkaen. Leikkaa rullasta n. 1 cm levyisiä viipaleita leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 C asteessa n. 7 min tai kunnes pinta on saanut kauniin kullanruskean paistovärin. Leivo loppuosa taikinasta ja täytteestä samalla tavalla. Jäähdytä ja tarjoile glögin tai viinin kanssa.

Tai laita pakettiin ja anna lahjaksi, kuten minä tein. Yhdessä minttusuklaakeksien kanssa:


Hyvää joulua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti