Earl Grey - suklaatryffelit


Joulun ruokalahjoina annoin nougat'n lisäksi näitä helppoakin helpompia suklaatryffeleitä. Läheiseni tietävät, että Earl Grey -tee on suosikkini niin juotuna kuin erinäisissä leivonnaisissa. Täällä olen esitellyt Earl Grey -faniuttani mm. macaronien muodossa, mutta jonnekin muistikuviin on jäänyt jälki myös ei-niin-onnistuneesta Earl Grey -jäädykekokeilusta (siinä ohjeessa oli virhe!). 

Näiden tryffeleiden kanssa ei kuitenkaan tarvitse pelätä epäonnistumista, ne oli todella helppo toteuttaa. Syvän suklaan kaverina maistuu raikas appelsiini ja mausteinen tee. Ohje on taattua Baking Instinct -laatua ja siitä tulee n. 24 pientä tryffeliä.

2 dl kuohukermaa
1 pss Earl Grey -teetä (tai 1 tl irtoteetä)
1 ½ rkl glukoosisiirappia
200 g tummaa suklaata
20 g pehmeää voita
2 tl raastettua appelsiininkuorta
kaakaojauhetta

Rouhi ensin suklaa pieneksi.



Ja raasta appelsiininkuori valmiiksi.


Mittaa sitten kerma kattilaan. Avaa teepussi ja ripottele tee kattilaan. Jos käytät irtoteetä, lisää lehdet sellaisenaan joukkoon. 


Kiehauta kerma hiljalleen koko ajan sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä. Anna seoksen hautua kermassa noin 5 minuuttia. Jos käytit irtoteetä, siivilöi sitten teelehdet pois. Pussiteetä käyttäessä ne voi jättää seokseen, koska ovat niin pienenä.  


Lisää kermaan glukoosisiirappi ja kiehauta vielä. Laita sen jälkeen suklaa teräskulhoon ja kaada kuuma kerma-tee-siirappiseos päälle. Lisää pehmeä voi ja kääntele massaa lastalla niin, että suklaa ja voi sulavat. 


Sekoita, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Lisää lopuksi appelsiininkuori. 


Anna tryffelimassan jähmettyä jääkaapissa tai ulkona kylmässä ilmassa hetki. 

Minä kokeilin, onnistuisiko massa pitämään muotonsa, jos sen laittaa suklaamuotteihin, mutta näin ei käynyt. Niihin olisi tarvinnut pelkästä suklaasta kuoren. Eli anna siis massan suosiolla jähmettyä samassa kulhossa, jossa sekoitit sen. 


Ota massasta teelusikalla sopiva annos ja pyörittele se käsissä tryffeliksi. Kieritä sen jälkeen kaakaojauheessa.

Säilytä tryffelit kannellisessa rasiassa viileässä. Ellet siis syö niitä heti. ;)

Kommentit

Suositut tekstit