KonjakkisinappiJoulun ruokalahjoja ehtii vielä hyvin tehdä! Ne ovatkin monelle niitä toivottuja ja odotettuja, suoraan sydämestä annettuja. Sinapin ehtii tehdä kiireisempikin, koska sen valmistaminen on nopeaa. Kunhan on etukäteen pessyt purkit ja niiden kannet hyvin. Tässä auttaa kokkaajan paras kaveri, astianpesukone. ;)

Sain tämän sinappiohjeen aikanaan ystävältäni valmistujaislahjaksi. Oikeastaan sain kansiollisen erilaisia hyviä reseptejä, jotka ystäväporukka oli koonnut minulle yhteen. Lahjan olen laittanut kiertoon, eli lahjaksi saadulla reseptillä tehtyä sinappia olenkin sitten tehnyt usein joululahjaksi ystävilleni. Ainakin yhdessä perheessä sitä taidetaan jopa vähän odottaa. 

Sinappi maustetaan konjakilla, mutta sen voi toki jättää poiskin. Minä korvasin sen monena vuonna sherryllä, sekin toimi oikein hyvin. Oheesta tulee 2 - 3 purkillista sinappia, tai useampi pieni.

100 g sinappijauhetta
1,5 dl sokeria
3 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
3 rkl etikkaa
½ tl suolaa
3 rkl konjakkia

Sekoita sinappijauhe, sokeri ja suola keskenään kattilassa. Lisää kerma, kananmunat, etikka ja konjakki. Hämmennä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen. Kun seos kiehahtaa, ota pois liedeltä. Kaada lasipurkkeihin ja anna jäähtyä ilman kantta. Kun sinappi on jäähtynyt, sekoita vielä lusikalla. Sulje kannet hyvin. Säilytä sinappia jääkaapissa.


Kommentit

Suositut tekstit