Pulled pork -kastike ja parsakaaliriisiä


Olen ollut vähän laiska kokki viime aikoina. Keittiöpuuhat ovat painottuneet aika vahvasti leipomiseen ja tämä ruokapuoli on ollut melko arkista ja yksinkertaista. Näin viikonloppuna ehti hieman enemmän, mutta silti oikaisin osittain, nimittäin tein kastiketta valmiista pulled pork -lihasta. Mutta herkullista kastiketta siitä tulikin! Lisukkeeksi perinteistä broccoli & rice eli parsakaaliriisiä.

550 g valmista pulled pork -lihaa & bbq -kastiketta (Lidlistä)
1 keltasipuli
200 g paahdetun sipulin makuista crème fraîchea
suolaa
mustapippuria

Avaa paketti ja kaada lihat rasvoineen ja kastikkeineen uunivuokaan. Lisää myös paketissa mukana oleva bbq-kastike tai korvaa se n 3 ruokalusikallisella jotain muuta bbq-kastiketta. 


Kuori ja pilko sipuli. Kuulota se pannulla ja lisää lihan joukkoon. Kaada vuokaan crème fraîche, mausta suolalla ja mustapippurirouheella ja sekoita hyvin. 


Paista uunissa 180 C asteessa noin puoli tuntia.


Tämä valmis pulled pork -liha oli sen verran hyvä kokemus, että suosittelen kyllä. Jos haluaa kuitenkin pitkän kaavan mukaan tehdä nyhtöpossua, niin ohjeen voi vilkaista tuolta.

Oheen valmistin parsakaaliriisiä, joka yksinkertaisuudessaan tarkoittaa syöjien määrän mukaista annosta riisiä, joka keitetään liemikuutiolla maustetussa vedessä. Kiehumisen puolivälissä lisää joukkoon pieneksi pilkottua parsakaalia, sekä varsi että nuput. Keitä riisi ja parsakaali kypsiksi ja anna veden imeytyä riisiin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla.

Kommentit

Suositut tekstit